Pommery teeb erialast koostööd prantsuse kunstiajakirjaga Beaux Arts. Sel aastal seostati näitus faktiga, et Prantsusmaa sai Euroopa Liidu kultuuri eesistujamaaks. Nii kutsus Beaux Arts koostööle 24 Euroopa kunstiajakirja, kellel paluti soovitada kaks noort kunstnikku oma riigist.


Eestist pöörduti kunst.ee poole, mis oli 2007. aastal kutsutud ka documenta 12 ajakirjaprojekti Kasselisse Saksamaale.


Meie noores kunstis ei tegelda praegu mastaapsete ruumiinstallatsioonidega, milliseid Rühm T noored arhitektid ehitasid 1980ndate lõpul. Praeguses kunstipildis domineerivad pigem video ja üha jõulisemalt ka helikunst. Nii esitas kunst.ee Prantsusmaale meie kunsti tõusva tähe ­Kristina Normani, kelle loomingust valis Beaux Arts välja selle aasta Berliini biennaali töö “Geeniuse väli” (tänu millele tekst tõlgiti ka prantsuse keelde, fotol), ja Raul Kelleri, kes lõi kaks kohaspetsiifilist heliinstallatsiooni, mida eksponeeritakse maa-aluses võlvitud šampanjakeldris. Keller ehitas ühe installatsiooni keset Pommery originaalpudeleid ning tal võimaldati kasutada erakordselt kallist tehnoloogiat, et luua heliline viide Balti meres hukkunud vanade laevade šampanjapudelite leidudele.


Pommery kunstilembusel näib olevat pikemgi ajalugu. Šampanjakeldri maapealses osas tervitab külastajaid hiigelsuur vaat, millele on skulptuurid nikerdanud prantsuse art déco särav esindaja Émile Gallé. Ning selle aasta näituse avamisel 12. juunil toimus detailselt renoveeritud art dé villa esimene esitlemine avalikkusele.


Näitus Reimsis Pommerys jääb avatuks kuni 31. detsembrini.