Akeri poolt pakutud tehniline lahendus sisaldab viimaseid arenguid jäämurdjate tehnoloogias. Jäämurdja on võimeline murdma kuni 1,2-meetrist jääd nii edasi- kui ka tagurpidi pideva kiirusega 3 sõlme. Selleks otstarbeks on laeval paarisasimuutkäiturid koguvõimsusega 17 MW. Laeva uuenduslik ahtrikuju võimaldab läbida väga pakse rüsijää välju.

Laeva pikkus on ligi 108 meetrit, laius veeliinil 28 meetrit. Laeva varustusse kuuluvad õlitõrje- ja tulekustutus- ning pukseerimisseadmed. Muude võimalike ülesannete täitmiseks jäävabal perioodil on laeval moonpool ehk veeskamisšaht kaugjuhitavatele seadmetele veealuste tööde teostamiseks ja suure tõstejõuga kraana.

Jäämurdja soovitakse esimest korda tööle rakendada hooajal 2010/2011. Laeva lõplik valmimisaeg ning maksumus selgub pärast laevaehitustehastelt pakkumiste saamist 2008. aasta sügisel.

Akeri laevatehaste grupp on ka Tallinki parvlaevade Victoria ning Star tootja. Lisaks valmistab Norra ettevõte hetkel Tallinkile Galaxy-tsarja teise põlvkonna parvlaeva, mis peaks valmis saama 2009. aasta kevadeks.