Savisaar on lubanud, et pärast kohalikke valimisi 2009 sügisel saab temast esimene mustanahaline Tallinna linnapea. Seejärel keskendub ta peaministriks saamisele 2011 toimuvatel riigikogu valimistel. Aga see pole veel kõik. “Edgar leiab, et pärast vabariiklaste hävitavat kaotust USAs ei ole Eestil enam mõtet säilitada meie riigi ja majanduse kaosesse viinud vabariiklikku korda,” vahendab Saveljev. “Ta on valmis pärast pisikest moepärast puiklemist ise trooni ja krooni vastu võtma.”

Keskerakonna juht otsib Kenyas juuri


Savisaar ise oma hiilgavat võitu praegu kommenteerida ei saa, sest ta siirdus Obama võidu järel otsekohe Kenyasse Keskerakonna isapoolseid sugulasi otsima, et nendega koos oma blogi jaoks pilti teha. Tema õhinat suurendas fakt, et Keskerakond ja Kenya algavad mõlemad K-tähega, mis on Savisaare lemmiktäht.

“Savisaart nähti viimati masawi suguharu territooriumil, kus ta hoolega oma juuri otsis,” teatas Eesti ajutine asjur Ida-Aafrikas Marko Vilt. “Ilmselt tundus suguharu nimi talle tuttavlik. Paraku on tegu Kenya viimase suguharuga, kes harrastab inimsöömist. Mitte et nad sellest just vaimustatud oleksid, aga keskvalitsus maksab tublisti peale. Ainult nii on rikastele turistidele võimalik pakkuda autentset kultuurišokki, mille järgi on suur nõudmine. Söögipoolist vahendavad neile üldiselt Somaalia piraadid, aga kui saak otse koju tuleb, ega nad siis oda põõsasse peida.”

Vildi arvates võis Tallinna linnapea tõesti Kenyas nii enda kui Keskerakonna juured leida. “Aga sel juhul pisteti need juured koos temaga katlasse ja keedetakse ära, et supile hõrgutavamat maitset anda,” naljatab asjur mõrult.

Artkkel ilmus 13. novembril Ekspressi huumoriküljel Kranaat.