Obamade liikuv ja energiline eluviis, autod, lapsed, tavaline pereelu avalikkuse ees on nagu maha viksitud 1960. aastate Kennedy pere fotodelt.


John F. Kennedy ajastu 1960–1963 on ameeriklaste rahvuslikus mälus kinnistunud kui muutuste ja värskuse ajastu. Ka Barack Obama on presidendiametit silmas pidades noor (47) ning pakub valijatele lootust ning tulevikuusku nagu Kennedy omal ajal, kes oli presidendiks saades küll veelgi noorem – 43aastane.


Obama pooldajad leiavad, et mustanahaline ja noor president kehastab muutuse võimalust, mis aitaks heastada USA allakäiku Bushi ajastul.


Jacqueline oma peene maitse ja hillitsetud elegantsiga oli üks 1960ndate moodi enim mõjutanud suurilmadaame. Michelle Obama riietus on saanud väga tugevaid mõjutusi Jackie stiilist, võib isegi öelda, et on sellelt üks-ühele kopeeritud. Ajakiri Stern (nr 36, 28. august) on kõrvutanud fotosid Jackiest ja Michelle’ist ja stiililised sarnasused pole tõesti juhuslikud.


Eesti poliitiliselt ebakorrektsele pilgule on erinevus prantsuse juurtega tumedaverelise ja euroopaliku Jackie ja spetsiifiliste negriidsete näojoontega Michelle’i vahel muidugi kosmiline, kuid vist on ameeriklased õppinud rassi mitte nägema või vähemalt sellest ei räägita.


Ka on vanast iiri juurtega poliitika- ja äridünastiast pärit John F. Kennedy füüsiliselt vägagi erinev valge ema ja mustanahalise isa pojast Barack Obamast, kes oma suurekasvulise naise kõrval paistab üsna habras, erinevalt pikast ja sihvakast John F. Kennedyst Jacqueline’i kõrval.


Presidendikandidaadi imago ei kujune USAs juhuslikult ja Obama kui uue Kennedy maine pole ka vaid PR-tegelaste geniaalne ideevälgatus ega usina töö vili.


Obama kennedyliku imago taga on teiste hulgas ka mõjukas demokraat Ted Sorensen, praegu 79aastane mees, kes aitas kunagi võimule tulla John Kennedyl, olles ka tema raamatu “Profiles on Courage” (“Vapruse näited”) ja 1960. aasta ametisseastumise kõne üks autoreid.


Obama toetajana on juba 2008. aasta alguses üles astunud Kennedyd ise, rõhutades omakorda tema Kennedy-imago legitiimsust. John F. Kennedy vend, demokraatliku partei üks mõjukamaid liikmeid, Massachusettsi osariigi senaator Edward Kennedy astus Obama poolele juba siis, kui polnud veel selge, kas demokraatide kandidaadiks saab Hillary Clinton või Barack Obama.


Ka John Kennedy ja Jackie tütar Caroline on kampaaniasse kaasatud. Ta on võrrelnud Barack Obama ellusuhtumist oma isa ja onu uuendusliku ning rahvasõbraliku joonega.


Ka oma asepresidendikandaadi, välispoliitika eksperdi Joe Bideni tutvustamisürituse esinejaks valis Obama just Caroline Kennedy. Selle peale soovitas Michael Moore, filmitegija ja Ameerika elulaadi vihaseimaid kriitikuid, oma valimisteemalises blogis Caroline Kennedyl hoopis ise hakata Obama asepresidendiks, viidates nalja tehes tegelikult tõsiasjale, et Obama ja Kennedy oleks tänases USAs võitmatu paar.


Obama pooldajad on seda meelt, et ameeriklased ei tahtnud minna ajas tagasi ja naasta 1990ndatesse, Clintoni ajastusse, mistõttu Obama võitis Hillary Clintonit. Ameeriklased ei taha demokraatide arvates tagasi ka 1960. aastaid ehk McCaini aega.


Nii usutakse, et Barack Obamal ning tema kennedylikuna välja mängitud imagol on eeloleva tel presidendivalimistel suur šanss.