Lisaks teatab Ott, et sai just Tarkovskiga kokku ja andis sellele molli, nii et vähe polnud, ning Sulev ja Valdo enam tervitusi ei saada, vaid tulevad ise maa peale tagasi, et Väino maa sisse taguda.

Meigasel on keeruline sõnadesse vormida hämmeldust, mis teda sõnumit lugedes tabas. "Ei tea, kas sellesse sõnumisse uskuda või mitte... aga ma olen sügavalt usklik inimene. Ja usun, et meie siin toimetuses ei ole mitte kõige targemad, et kuskil on veel midagi. Aga minu jaoks oli see kiri väga suur üllatus. Ja ma usun seda, mis siin kirjas. Seal on ju Urmase sõnastus ja tema lauseehitus," räägib Meigas.

Kogenud meediumide seas ei tekitanud Oti sõnum erilist elevust. Sensitiiv Rein Laanemets ütles, et kogu selle sisu oli talle ammuilma teada ja midagi uut ei pakkunud.

Seevastu teispoolsuses ähvardavad endist telestaari karmid sanktsioonid või isegi vabadusekaotus. Taevase prokuröri Jehoova sõnul eksis Ott nii hea sõnumisaatmistava kui ka kohaliku kriminaalkoodeksi vastu: "Esiteks tohib teispoolsusest sõnumeid saata ainult napakatele vanamuttidele, aga mitte täie mõistuse juures olevatele ajakirjanikele - liiati veel tervele toimetusele korraga. Eriti solvav on aga Oti läkituse stiil. Ma ei tea täpselt, missugust sõnavara teil maa peal kasutatakse, eriti praeguse sandi majandusolukorra tingimustes. Aga meil siin nii rääkida ei tohi. Oti keelepruuk heidab halba varju kogu hauatagusele maailmale."

Jehoova kinnitas, et teeb taevastele kohtumõistjatele ettepaneku karistada Urmas Otti kolmandapoolsusesse saatmisega. "Sealt ei saa ta enam mitte kusagile mingeid sõnumeid saata," selgitas prokurör.