Pegasuse peakokk Michael Bhoola erimenüü.

estoran Pegasus. Minust vasakul on Meelis Lao laudkond, erakordselt heades ülikondades. Lao naerab sundimatult ja viskab aeg-ajalt kildu. Paremal istub Rain Lõhmus elukaaslasega. Miljonäri ülikonnas Rain Lõhmus naerab aeg-ajalt sundimatult ja viskab kildu.

Sushi on juba söödud. Riis ümbritsetud merivetikatega. Riivitud ingveri koor. Terav heleroheline sinep.

Käimas on õhtusöök koos loenguga. Meestearst Olev Poolamets räägib seksist, armastusest ja edukusest.

Mida kõrgem elatustase, seda kehvem seks ja vastupidi, selgub. Taani meestel sisuliselt enam ei tõuse, suur osa lapsi sünnib kunstliku viljastamise teel, selgitab doktor.

Täpsemalt öeldes kasutab doktor teaduslikku väljendusviisi, Taani mehe veri sisaldab juba märgatavalt vähem meessuguhormooni - testosterooni, kui Eesti või Leedu mehe veri.

Kas kõrged maksud? Pigem põllumajanduse kemiseerimine, vastab meestearst.

Eestis on üldse seksiga parem kui mujal Põhjamaades. Ka siinne seksuaalkäitumine ei ole selgelt läänelik või idalik. Vaid ikka elemente mõlemalt poolt. Ka siinsed seksuaalsed fantaasiad on märgatavalt põnevamad kui soomlastel näiteks.

Ampsan tükki pardirinda mõnusas karamellises kastmes.Prae ametlik nimetus on röstitud pardirind viigimarjade ning mee ja oregano kastmega. Ei mingit riisi või kartulit. Kerge õhtune praad. Ja piinlik moment. Pokaalis sillerdava tumepunase merlot asemel on mul ees õlleklaas Budweiseriga.

Nii meenutab Eesti mees kuldpruuni tüdrukut Krimmi rannalt, räägib meestearst. Miks mitte Bulgaaria kuldsetelt liivadelt, hõigub hääl saalist. Aga kuhu jäävad Saksa DV sportlikud tüdrukud?

Värskeid Eesti seksuaalkäitumise uuringuid ei ole. Kindlasti lisanduks sinna öö Bangkokis või Marbella kuldpruunid neiud.

Kastan viimase tüki parti karamellisesse kastmesse. Mõnus. Pehme.

Doktor kurdab, et noored harrastavad üha enam virtuaalset seksi. Ning nende peamiseks seksileluks on saamas IBM personaalkompuuter. Kui sinna külge monteerida veel mingi lõhnamasin ning mingi mehaaniline käsi, siis on kaasaegsel naisel üha raskem arvutiga võistelda, vestab doktor.

Mis jutt see nüüd on, mõtlen ma. Mulle on alati tundunud, et arvuti ja naine on erinevad asjad. Ju doktor teab paremini, tal on ju patsiendid, kelle probleeme peab ta rahuldama.

Kuidas hallata oma maskuliinsust? Mis takistab meid nautimast seda, mida tahaksime nautida, on välja lubatud teemad.

Kui hästi meenutada, siis maskuliinsuse ehk mehelikkuse haldamisest doktor ainult rääkiski. Mehed istuvad laua taga, siis peagi hakkavad nad urisema. Ei lähe kaua aega, kui neile hakkab tunduma, et kõrvalistuja on tegelikult üks vastik konkurent. Kui aga seltskonda pikeerida naistega, siis urin lakkab. Loomalikud pinged kaovad.

Tegelikult rääkisime Olev Poolametsaga kõige huvitamat juttu

omavahel, enne loengu algust. Sushi kõrvale.

"Viimati sain rahulduse hoopis mootorsaega puude saagimisest. Paned käima ja jämedastest palkidest saava pisikesed pakukesed. Siis lööd kirvega veel. Mõnus. Väga mõnus. Parem kui vastuvõtud punase veiniga," mainisin nagu muuseas.

Olev kutsus konsultatsiooni. Võib­olla peab kiirustama, sest vars­ti ei ole kellelegi muret kur­ta. Arstid lahkuvad Eestist. Ka Poola­metsa naine vaatab Rootsi suunas, jättes Poolametsa kolm last mehe hoolde. "Milleks rabeleda siin Eestis kehva palga eest räpase psühhokliimaga tervishoiuasutustes, mille juhtimine on politiseeritud. Rootsis saab arst 90 000 krooni. Milleks veel Eestis olla," kommenteerib Poolamets.

Magustoiduks serveeritakse ingveri ja laimi granita. Selline kerge õhtune järelroog. Selline, et kogu aur ei läheks seedimise peale, vaid palju energiat jääks ülegi.

Poolamets vatrab aga oma mõnest patsiendist või mõnest näitest kirjanduses. Ei saa täpselt aru. Aga probleem selline. Mehel ei tõuse oma naise peale, küll aga telefoni kuum liin ajab asjad ära. Kogu puänt on selles, et kuidas asjad viisakalt selles kolmikus -- naine, mees ja telefon nii korda ajada, et kõik rahul on.

Poolteist tundi loengut on minu jaoks piir. Teen ühe ekspresso ja kaon Tallinna tänavatele päikeseloojangu eel.