19.10.2009, 17:10
Oivalised koivalised ehk tore E621
Tähelepanelik tarbija ostis poest Tallegi ahjukana, mida olümpiavõitja Andrus Veerapalu soovitab - "tervislik toitumine tagab edu". Kana sees on muu lisavarustuse hulgas ka tubli aine E621, mis evib üsna vastikuid kõrvalmõjusid.
Mida ütleb selle imelise aine kohta netiportaal toidutare.ee? Aga järgmist:
a) E621 - Naatriumvesinikglutamaat
b) Kasutusala: Lihatoidud, valmistoidud, lihaleeme- puljongikuubikud, salatikastmed, kuivkastmed, maitsesegud.
c) Omadused: Lõhna- ja maitsetugevdaja.
d) Kõrvalmõjud (pange nüüd tähele): Hiina restorani sündroom - südame pekslemine, peavalu, pearinglus, näo punetus, lihas- ja liigesvalud, migreenilaadsed peavalud. Riskirühma kuuluvad allergikud, astmaatikud, peavalu põdevad inimesed ja lapsed. Imikute ja väikelaste toitudes keelatud. Ei tohi anda alla 12 nädalastele lastele.
Kõik see näib tõesti tervislik. Või mida arvab lugeja?