Ojulandi väitel pidi üldkogu toimuma juunis, kuid toimus mais.

Ojuland ütles, et kui üldkogu toimumise aeg toodi kuu aega ettepoole, siis vähendas see võimalusi ükskõik kelle jaoks, kes oleks tahtnud kandideerida.

"Seda mõtet pole ma endiselt jätnud ja kavatsen seda teha järgmisel korral, kui see võimalus tuleb," lisas Ojuland. "Seda põhjusel, et erakonnas on toimunud valimispettused ja rikkumised. Ilma tõsiste muudatusteta selle erakonna eksisteerimise võimalused vähenevad päev-päevaga."

Ojuland lisas, et Viljandimaal, Jõgeval, Tallinnas on valimistel osalenud isikud, kes selleks õigust ei omanud. "Need nimed tulevad välja siis, kui võrrelda äriregistrist nimekirju valimistel osalenute nimekirjadega."

Lääne-Virumaa ringkonnas, mille juht Ojuland on, oli valimisaktiivsus 24 protsenti hääleõiguslikest inimestest.

"Ilmselt on komisjon (erakonna töörühm, mis valimispettust uurib) suunanud teadlikult teraviku ühele maakonnale ja ühele isikule või siis tõesti on tegemist sellega, et pole võetud aega põhjaliku uurimise läbiviimiseks."

"Protestisin ka valimiste käigus, kui pikendati valimiste tähtaega. Kui nädal oli läbi, siis juhatuse otsusega, mitte üldkogu otsustega, pikendati valimiste tähtaega, et saaks suurendada valimistel osalejate arvu."

"Siin saalis on ka inimene, kelle ei saadetud koode, vaatamata selle, et ta korduvalt palus. Koodid saadeti alles siis. See inimene on Ruslan Furman."

"Pean vajalikuks kutsuda kokku erakonna uus üldkogu ja kavatsen uuel üldkogul kandideerida ja võimalik, et ka esimehe kohale."

Ojuland paljastas ka, et kui rikkumised ilmsiks tulid, öeldi talle, et erakonnal on vaja Ojulandi pead ja kui ta ei tee, nagu talle öeldakse, läheb ta Galojani teed.