DeGraw nimetab ennast uudisanalüütikuks. Varasemalt on ta analüüsinud Ameerika majandusliku eliidi suhet lihtrahvasse. DeGraw leiab, et kui 17. sajandil põgenesid ettevõtlikud inglased Uude Maailma, et pääseda inglise aadlike ja kuningakoja eesõigusi nautivate kaupmeeste rõhumise eest, siis tänane USA ei ole parem. Näiteks ravimifirmad ning erahaiglad on endile kaubelnud nii head tehingud, et haiguskindlustus on röögatult kallis ning kättesaamatu. Valimiste võidu juba eelvalimistel määravad 90% ulatuses rahalised annetused: kellel on suurem kampaaniarahakott, see lihtsalt võidab, ja väga küüniliselt. Ilmselt istus ka Obama kohe peale valimisi oma sponsoritega õhtusöökidel ning jagas riigitellimusi.

Erilist raevu kutsub David DeGraws esile USA sõjaline bisnis. Suure osa sõjalistest operatsioonidest, näiteks mehitamata luurelennukite saatmine üle Pakistani piiri, teevad USA valitsuse tellimusel erafirmad nagu Blackwater. DeGraw väitel läheb erafirmadele pool välismaal sõdimise sõjalisest eelarvest. Eriti kui jutt on sõjajärgsest ülesehitamisest, mis tavaliselt jäetakse Halliburtoni ja sarnaste firmade bisniseks. Riigihankeid paljudel juhtudel ei toimugi (Halliburtoni kohtuasjast miljardite dollarite omastamisel ilma riigihanketa on kirjutanud ka Ekspress.ee - toimetuse märkus).

DeGraw mainib ka valitsuse äraostmist suurte meediafirmade poolt. Bushi valitsuse ajal kaotati igasugused piirangud samadel firmadel omada lehti, telejaamu ja kaabliühendusi. Tulemuseks tekkisid USA administratsioonile igavesti tänulikud konglomeraadid CNBC, Fox, ABC ning CNN, mis ei kõhelnud ka kõige nõmedamaid sõjakulutusi kaasa kiitmast. Vastupidiseid seisukohti Lähis-Ida suunas, näiteks AlJazeera omi, USA kaablifirmad üldjoones ei edasta.

"Ma olen väga tõhus uudiste analüüsija," teatab David DeGraw enda kohta. "Võin oma uudiste töötlemise vinge süsteemi kaudu uurida läbi tuhat uudisühikut päevas, grupeerida uudised trendide ja allikate järgi. Koondan need automaatselt 200 teema alla ja võite seda andmebaasi igapäevaselt lugeda saidil AmpedStatus.org."

Põhiline idee pole DeGraw raamatus mitte kapitalismi lõhkumine vaid suurfirmade mõju vähendamine USA tervishoiule, meediale ja valimistele.


View Zuccotti Park in a larger map