Sepa sõnul on YFU leping koostatud väga õpilasvaenulikult. "Toon teile näite - kui ma läheksin välisõpilaseks ja minu soov oleks ennast piinata, ei tohi mind takistada! Kui ma tahaksin ennast lõikuda või teadlikult muud moodi vigastada, siis on see minu õigus, vähemalt Eestis on see nii," arutleb Sepp. Lisaks sellele tunneb Daniel teemaks olevat tüdrukut isiklikult ning ei tituleeriks teda kindlasti psühhiks: "Ma ei ole küll psühholoog, aga pigem olen mina hull, kui tema! Ta on terve, täiesti tasakaalukas ja mõtlev inimene, nagu me kõik."

"Kurat, kui Teie eesmärk on õpilastele mõistmist õpetada, siis mõistke ka palun neid! Neil on siiski teatavad vabadused ja olgugi, et olin YFU tuline pooldaja, siis tänasest päevast kutsun üles kõiki õpilasi boikoteerima seda organisatsiooni, kuni ei kompentseerita Kertu Pillerile tehtud kulutusi," ütleb Sepp. Ta kutsub noori üles tulema Kertu toetuseks YFU Eesti kontori ette aadressil Kevade 4a-1 kolmapäeval kell 16:30.

Sepp on Tallinna linnavalitsuse noortenõukogu liige ning õpilasaktivist, kes viis augustis läbi ka eksperimendi "nädal ratastoolis".