"Ma kutsuks teid üles vähem kahtlustama. Luulud ei ole veel ajakirjandus, uskuge mind," ütles Savisaar, lisades, et pole Ekspressi lugu lugenud ega opositsiooni kirja näinud. 

"Ma tahaks teid hoiatada palli liiga kergelt õhku viskamise eest," jätkas Savisaar.  Ta märkis, et praegugi, pressikonverentsi ajal istub saalis üks ametnik, keda mõni aasta tagasi süüdistati korruptsioonis, kuid kellele kohus õiguse. Toonase Säästva Arengu ja Planeerimise Ameti töötaja pääses süüdistustest ning peab sama ametit edasi.

 

Opositsiooni kiri: 

Austet hr Savisaar,

24. mai Eesti Ekspress kirjutas, kuidas AS Merko müüs Tallinna kommunaalameti juhatajale Ain Valdmannile Pärnu rannarajoonis soodustingimustel korteri. Samal ajal on AS Merko saanud endale kommunaalameti kaudu sadade miljonite kroonide ulatuses tellimusi. On enam kui selge, et kõnealuse korteritehingu puhul on tegemist väga tõsise huvide konfliktiga. Kommunaalameti juhi kommentaarid: "Ei mäleta", "Ei oska öelda" jne kergitavad õhku täiendavaid kõhklusi ja kahtlusi. 

Ain Valdmann on ka varem kahjustanud korruptsioonimaiguliste tehingutega tõsiselt kogu pealinna mainet. Nõuame Tallinna volikogu opositsioonifraktsioonide poolt Valdmannilt selgitusi Eesti Ekspressi artiklis sisalduva kohta. Ühes demokraatlikus riigis on niivõrd tõsise süüdistuse puhul linnaametniku ametis jätkamine välistatud. 

Kutsume Teid üles astuma linnapeana kiireid samme, saamaks teada, kas ajaleheveergudel olevad süüdistused vastavad tõele või mitte. Kui kommunaalameti juhi selgitused on jätkuvalt hämavad ja ebalevad, nagu ajakirjanikule vastates, siis leiame, et asja uurimiseks tuleb pöörduda politseisse ja Ain Valdmann ametist vabastada. Loodame väga, et Teie senine flegmaatilisus Valdmanni aadressil kõlanud tõsiste süüdistuste puhul, pole tingitud asjaolust, et olete ka ise hämaralt kinnisvara soetanud. 

Lugupidamisega

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Maimu Berg

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees Matti Tarum

Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer