Palmaru helistas esmaspäeval mulle mobiilile ning ähvardas võtta telekanalilt ringhäälinguloa "teda puudutava laimu levitamise eest". Ta rääkis minuga ründaval ja ebaviisakal toonil. „Olgu teie telekanali videosalvestus ja kirjalikud seletused juba täna õhtul minu kabinetis laual," ütles ta pigem karjudes, kui normaalse hääletooniga rääkides.

Küsisin ministri käest, milles asi, kuid selget ja arusaadavat vastust ei saanud. Jäi mulje, et härra minister ei andnud oma käitumisest aru.

Minu meelest ei ole selline käitumine ministri positsioonile kohane. Pigem meenutab see nõukogude aega, millal kõik ajakirjandusega tegelevad inimesed pidid pidevas hirmus toimetama, et nüüd helistab järsku keegi kompartei aparaadist ja kutsub vaibale. Paistab, et vanad kommunistlikud töömeetodid on Palmarule endiselt südamelähedased.

Ja ma kardan, et see on alles algus. Hiilivaks tsensuuriks ma seda ei nimetaks, aga tundub, et minister lahendab oma kõrget positsiooni kasutades isiklikust solvumisest tekkinud probleeme.

Oleme telemaastikul 15 aastat tegutsenud. Ükski minister pole meiega sellisel moel kontakti astunud, kogu suhtlus on toimunud ametlikult nagu demokraatlikus riigis kohane.

Ma ei oska öelda, kas selline lähenemine on Keskerakonna positsioon, aga kindlasti oli see ministri isiklik positsioon. Minister on aga samas ka erakonna esindaja.

Adekvaatne lahendus sellele olukorrale on, et ministeerium selgitaks ametlikult, miks nad nõuavad „seoses korralise kontrolli läbiviimisega" salvestisi 17. detsembrist ajavahemikust 18.00-23.30.

Võib arvata, et Palmarut ärritas populaarne Orsent TV otse-eetri saade "Kuvalda", mille saatejuhid Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne käsitlesid Sakala keskuse võimaliku mahalammutamise teemat. Kuid ma arvan, et meil on sõnavabadus ning see tähendab, et saatejuhtide seisukohad ei pruugi kokku langeda telekanali juhtkonna seisukohtadega.

Kui on pretensioon, siis tuleb see nimetada ja selgitada, milles see seisneb. Selgitama peaks ka seda, miks on vaja „korralist kontrolli". Ma tahaks tõesti teada, kes kanalitest on „korralise kontrolli" läbinud, kes on vastutusele võetud.

Siiani aga tundub, et Palmaru raputab sõnavabaduse alustalasid.

Palmaru süüdistab Orsent TV juhti valetamises

Kultuuriminister Raivo Palmaru lükkas ümber Orsent TV juhi Taissija;Titova väited, nagu oleks ta ajakirjandusvabadust piiranud või Titovat;ähvardanud, kirjutas Eesti Päevaleht Online .

;“Helistasin esmaspäeval Orsent TV esindajale, et paluda endale saata;pühapäeval eetris olnud saate salvestus. Kindlasti ei ole ma kedagi;ähvardanud ja väited, nagu oleks minister ründaval ja ebaviisakal moel,;veelgi enam, karjuvas toonis midagi käskinud, ei vasta lihtsalt tõele,”;ütles ta.