Kui riigil on rasked ajad, on väga tähtis, et meie juhtidel oleksid parimad tingimused õigete otsuste vastuvõtmiseks.

Rahandusminister Ivari Padaril on praegu eriti pingeline töö - esmalt on riigieelarvelt vaja kogu pekk maha lõigata ja euro reaalsuseks võluda.

Riigikogu liikmed Eesti rahva esinduskoguna ja riigieelarve vastuvõtjatena peavad samuti olema tippvormis.

Seda, kuidas aitavad nende tööle kaasa ruumide geobioloogilised tingimused ja kuidas klapib sisekujundus feng shui põhimõtetega, käisid kohapeal hindamas Eesti parimad oma ala asjatundjad Rein ja Ave Weber.

Ivari Padari kabinet soodustab põletike teket
Padari kabinet on ministeeriumi kaheksandal korrusel. Aken on lahti ja tuba on värsket õhku täis. Õues on juba pime ja ruumis mahe valgus.

Ministri laual on paras segadus: paberid, arvelaud, Eesti Ekspressi möödunud nädala number, nohurohu karp...

Šikid geobioloogia spetsialistid, meditsiiniharidusega Ave ja arhitekt Rein Weber asuvad oma kohvritest abivahendeid välja võtma.

"Kuidas te oma kabinetiga rahul olete?" uurin ministrilt.

"Ei saaks ütelda, et ma ennast siin halvasti tunnen. Ma ei tea, mis häda see on, aga vaat see on mugav koht." Padar osutab töölauast eemale, väikesele nahktugitoolile seina ääres. "Mulle meeldib siin istuda ja lugeda."

Rein Weber, pendel ühes ja mustade kaan­tega mapp teises käes, asub tegutsema. "Võtame kõigepealt sellesama tööruumi ja abiruumi ning vaatame, mitu protsenti pindalast on elamis- ja töökõlbulikud."

Mõlemal Weberil on sõrmes yin-yangi sümboolikaga abielusõrmused. Pendel Reinu käes liigub mapi vahel oleva tabeli kohal edasi-tagasi.

"Nii. Umbes 70 protsenti pindalast on neutraalne tsoon. Ülejäänud 30 on geopatogeenne, tervisele halvasti mõjuv. See ei ole hull. Meil on Tallinnas nn vähimaju, kus on 20 protsenti head ja 80 protsenti halba tsooni. Seal võib olla terve püstik haige, surevad vanad ja noored."

Nii, aga kus on see tsoon siin?

Ave Weber on siiani käinud ruumis ringi vee otsimiseks valmistatud kullakarva traatvitstega ning osutab toa keskel olevale ümarale lauale.

"See tsoon haarab enda alla just nõupidamiste ala, kus inimesed õnneks pidevalt ei viibi," selgitab ta. Seal seisab maa all vesi.

Rein Weber ütleb, et kui maa-alune vesi ei liigu, ta roiskub ja tekib olukord, kus me elame-töötame justkui mingisuguse mädanenud asja peal.

"Füüsikud ütlevad, et ega maalõhes seisev vesi iseenesest ei kiirga midagi. Aga ülevalt tulev kosmiline kiirgus tungib meist läbi, läheb maa sisse ja kui ta leiab sealt sellise anomaalia, toob see tagasi peegeldudes selle kõik kaasa."

Järgmisena paneb Rein Weber paika Hartmanni võrgustiku. Ta joonistab Padari pabertahvlile maakera ning selle ümber meridiaanid ja paralleelid.

"Selle võrgustiku sees on veel omakorda palju väikesi võrgustikke, mille pani paika Saksa professor doktor Ernst Hartmann. Need on nähtamatud geomagnetilised kiirgusseinad, mis tulevad maa seest."

Hartmanni seinad olevat 20 sentimeetri kuni 1,8 meetri paksused, nende vahele jääv ala aga umbes nelja ruutmeetri suurune.

Millest see tekib?

"Kuna maakera koor ja tuum pöörlevad eri kiirusega, tekitavad nad elektrigeneraatori efekti, sellest kiirgused tulevadki. Arstid aga ei karda mitte Hartmanni võrgustiku seinu, vaid nende seinte ristumiskohti."

"Kas toonekurg teeb sinna pesa?" küsib minister kavala muigega vahele.

Vastab Ave. "Ei tee. Ta valib oma pesa madala magnetvälja järgi. Sel põhjusel ei löö sinna ka välk kunagi sisse. Inimene jääks seal aga haigeks."

"Rändlinnud kasutavad seda võrgustikku muide lennuraja jaoks. Aga mis juhtub, kui keegi paneb oma töölaua või magamisaseme siia ristumiskohale? On olnud näiteks juhuseid, kus inimesed vajusid selle koha peal lihtsalt kokku. Geobioloogia ongi selleks, et selliseid ilminguid parandada."

Weber võtab välja spetsiaalse nibuantenni, sõlme keeratud traadi, ning asub seinu maha märkima. Ja selgub, et...

Padar: "Ma olen kõige kehvema koha peal! Ongi nii!"

Seinte ristumiskoht on täpselt Padari töötooli kohal.

Rein Weber: "Mul on kahju mitte ainult ministrist, vaid tema arvutist ka. Arvuti peab vastu kuid, inimene aastaid. Vaatame, kui tugev see on."
Rein võtab jälle pendli välja ja mõõdab.

"75 protsenti sajast. Ei ole kõige võimsam, aga ta on väsitav koht, võiks öelda. See on nagu orgi otsas istumine. Aga mul on üks soovitus: muretsege endale India džuutvaip, mille aluskattel on ka džuudist vilt. Selle kiudu kasutatakse ka peenelektroonikatööstuses, kuna ta on fantastiline isolaator. Vaip kaitseb meid ümbritseva elektromagnetilise kiirguse eest."

Weber pendeldab natuke järgmise tabeli kohal ning selgub, et sammas on kuuma kiirgusega ja plusspooluseline.

"Arstide statistika ütleb, et see soodustab näiteks põletike esinemist. Kui ta oleks miinus, oleks see reumat ja kasvajaid soodustav."

Padar: "Põletikega pole mul nagu väga hull olnud, aga ma istun siin vähe ka, kuni kaks tundi. Seal (oma lemmiktoolil - toim.) istun ma tiba rohkem."

Weber arvab, et oma laua taga poleks Padaril tervislik istuda üle kolme ja poole tunni.

Padar: "Mina usun seda, et kui ma nelja tunni jagu peaksin siin olema, see ei oleks hea! Ma täitsa usun seda!"

Weber naeratades: "Härra Padaril on väga tundlik loomus."

"Ma olen alati kaasa mõelnud nende teemadega, ma ei ole selle vastane, ei ütle, et kõik on möga. Ma olen alati ironiseerinud pigem nende skeptikutega," ütleb minister. 

Padari kabinet ja feng shui

  • Ministri kabinetist ülalpool asuvatel korrustel on finantsasjatundjate tööruumid. Feng shui järgi peab juht asuma aga kõige kõrgemal tasapinnal, et keegi talle "pähe ei istuks".
  • Mööbli paigutus on kõikide reeglite kohaselt paigas. Õhk tundub hea, ka palmipuu on õnnestunud valik.
  • Kabineti seinal on Eesti kaart, mille peaks asendama Euroopa kaardiga, tuletamaks meelde, et oleme Euroliidu liige koos kõikide sellest tulenevate ­eeliste ja kohustustega.
  • Ministri töökabinetti tuleks paigutada suur nn rahapuu ehk ahvileivapuu, majandusliku edu sümbol, õitsvatest toataimedest flamingo, gerbera ja jõulude ajal punane jõulutäht.