Ruja “Tango” näiteks. Laeb ego üles, täidab hinge inspireeriva igatsuse ja teotahtega. Video on laenatud “Moulin Rouge’i” filmist. Muide, Vanemuine annab juba novembris välja “Ruja” rokkooperi DVD. Nii et kellel jäi nägemata, sellel nüüd pool muret vähem.


(Otsi: Ruja)



...tekitamaks Eestist emigreerumise mõtteid?



Mehine 42GO “Mul on bemmil uued kummid”, samatasemeline naisversioon – Släm “Tule mängi minuga”. Jah, kultuuriline mitmekesisus kahvatub siinkohal argumendina. Aga kui ma vaatan, kui paljudele noortele nohikutele on “Bemmi kummid” remix’i-inspiratsiooni andnud, siis ei saa ka niisugust loomingulist väljendust üdini mõttetuks pidada.


(Otsi: 42GO Bemmi kummid, Släm Tule Mängi)


...mis võtab sõnatuks?


Eesti Gun – Neljakümnene. No comments. Olgu, tegelikult on kogu taoline bensujaamapop ikkagi lõpuks veel hullem kui “Bemmi uued kummid”.


(Otsi: Eesti Gun Neljakümnene)



...veenmaks sind hõimuvelledelt asüüli palumist kultuurilistel põhjustel pisut edasi lükkama?


Raadio Maria ja “Helsingi on täna haige” Riina Maidre esituses. Debor taandub ja meenub, et september ei ole september ilma “Rakkautta ja Anarkiaa” filmifestivalita.


(Otsi: Raadio Maria Helsingi)


...joomisest loobumiseks?


Ilmselt sobiks siia Öökülm looga “Viskit”, mis on saanud inspiratsiooni otse elust, vahendajaks Võsa Petsi kaamerad ja mikrofonid.


(Otsi: Viskilaul)



...ajahüppeks lapsepõlve?



Ilmselt toimus “Lumekuninganna laulu” ajal midagi veidrat paljude eesti laste hingedes – kes nägi öösel hirmuund, kellele söövitus alateadvusse iluideaalina pilt kahvatust, teravate selgeta näojoontega Ülle Kaljustest.


Keegi võiks ju sellegi telelavastuse laulud üles kloppida nagu Kosmikud ja No Big Silence “Kuidas kuningas kuu peale kippus” lugudega tegi.


(Otsi: Lumekuninganna laul, Nõuniku laul)