Äsja teatas ettevõte, et loobub maailma kalleima nahana tuntud vaalapeenisenaha kasutamisest. Dartzi esindaja Leonard F. Yankelovich saatis välja kummalise pressiteate peakirjaga "ARMORED CAR WITHOUT PENIS. LET'S SAVE THE WHALES." Selles väidab ta, et firma tahab vaid luksusautosid teha ega arvanud, et vaalapeenisenaha kasutamisele järgneb nii hull reaktsioon. Pisut vigases inglise keeles seisab seal: "Our Sea Brothers! We all know that earth are stand on three whales - we will keep You live! We don't Earth fall down to Ocean!" („Meie vennad meres! Teame kõik, et maailm seisab kolmel vaalal - me hoiame teid elus jne"). Teatava kummardusena vaalakaitsjatele valmistas firma spetsiaalse töötluse Volga GAZ-21 autost, mille kapotil ilutseb midagi vaalapeenise sarnast ja tagaosas on vaalasaba. Autol on kiri «Thank You, Pamela!» ja firma kavatseb selle staarile kinkida.

Nüüd loobub firma üleüldse naha kasutamisest oma üliluksusmaasturis ja keskendub nanotehnoloogia abil toodetud kõrgeima kvaliteediga kunstmaterjalidele, mida samuti pole autodes kunagi kasutatud.

Kuid ei sellest hullu, sest autosse, mida nimetatakse Prombron Monaco Red Diamond Edition SUV, jääb luksust ülegi, näiteks:

* Kullaga ääristatud kuulikindlad aknad
* 22tollised "Kreml Red Star kuulikindlad rattad
* Volframist väljalasketoru
* Volframist ja valgest kullast mõõdikud, mis on kaunistatud teemandite ja rubiinidega
* Valge kulla, teemandite ja rubiinidega kaetud märgid
* Vertu mobiiltelefoni eriväljaanne erilise "hädanupuga"
* Täiendav välispidine kevlarist soomustus
* Kolm pudelit ülikallist Russo-Baltique vodkat, mille pudelid on tehtud sajandivanustest kuldmüntidest

Pikka aega tootis Dartz vaid autoaksessuaare, kuid 2009. aasta kevadel tuldi välja luksmaasturiga PromBron, mis baseerub varem Lätis väljaarendatud maasturil Kombat T98. See unikaalse disainiga sõiduk on omakorda tehtud Chevrolet põhjale. Sõidukit Kombat T98 valmistati mikropartiides St Peterburgi firma poolt „Avtokad". Info.ru andmeil toimus autode kokkupanemine aga Eestis!

Lätlased võtsid Eesti Kombati ja täiendasid seda. See uudis olekski ehk tähele panemata jäänud, kui nad poleks kavatsenud kasutada vaalapeenisenahka.

Märkimisväärne on ka nime Prombron kasutuselevõtt lätlaste poolt. Selle nimetuse all valmistati varem soomustatud masinaid, millega sõitsid näiteks tsaar Nikolai II, Lenin ja Trotski. Masinate tootmine toimus Riias samas hoones, kus praegu pesitseb firma Dartz. See asjaolu võimaldaski neil Prombroni nime ärakasutamist.

Üks selline masin viidi Monakosse miljardäridele kaeda. Teiste hulgas vaatas masinat ka Monako prints Albert II. Auto ise müüdi tundmatuks jäänud Lähis-Ida ostjale. Lätlased kasutasid fotosid prints Albertiga reklaamiks, mis muidugi tekitas printsi protesti. Seda panigi tähele PETA aktivist Pamela Anderson, kes hakkas vihaselt protestima, nagu ka teised looduskaitseorganisatsioonid. Tekkis rahvusvaheline skandaal. Ent seda, kuidas see lõppes, me juba teame.