Päikesekuningas Toomas Hendrik I edikti kohaselt on duellid ning avalikud võitlused karmilt keelatud ning musketärid kui konflikti alustajad arreteeriti. Panovile ja Parbusele andis kuningas hiljem armu, kuid Simm, keda süüdistati ka ebaseadusliku häbimärgi põletamises oma abikaasa õlale, ootab praegu Tartu vanglas giljotineerimist.

Kaitsepolitsei Põhja prefektuuri tegevjuhataja Mardo Lingi väitel õnnestus neil jälitustegevuse käigus paljastada Panovi ja Parbuse plaani üksikasjad. Selle kohaselt pidi esmalt vangivalvurite tähelepanu endale tõmbama joobnud duracelli jänest imiteeriv Parbus, kes oli juba jõudnud endale hankida ka vastava kostüümi. Samal ajal pidi Panov haarama võtmekimbu ning avama Simmi kongi ukse. Tartu vangla valvemeeskond avastas Simmile adresseeritud ning roosikrantsi sisse peidetud kirja, millest selgus, et põgenemine oli määratud 23. juunile ehk ajaks, mil õukonna ning aadli tähelepanu on suunatud Võidupüha paraadile.

Musketärid võeti vahi alla ning saadeti uuesti eeluurimisvanglasse. "Üks kõigi, kõik ühe eest!" olid Parbuse viimased sõnad, enne kui tammine vanglauks taas tema järel lukku keerati.

Kapo kahtlustab, et hulljulge plaani töötas tegelikult välja neljas vandeseltslane Villu Reiljan, kellel õnnestus Kuradisillalt hulljulge hüppega vahistajate eest pääseda. Seejärel vahetas Reiljan musketäri laia mantli vaga elu vastu kloostris, et lõpuks ometi täita oma noorusunistus ning teenida välja abee must talaar.