Siiski on Hillary Clintoni hiljutine aktiveerumine ning küsitlused ja arvamusveerud, milles väidetakse, et demokraadid pole õiget kandidaati leidnud, muutnud mõtte 2016. aasta “kordusmatšist” spekulatiivseks ja potentsiaalselt intrigeerivaks teemaks Washingtoni ringkondades.

Tunne, et toimumas on midagi kummalist, algas paar nädalat tagasi. Kandidaadi jaoks on raamat tavapärane enese reklaamimise vahend. Endine välisminister andis välja raamatu “The Book of Gutsy Women” (söakate naiste raamat - toim.), mis kirjutatud koos tütar Chelseaga, ja läks tuurile, mille hulka kuulusid eriüritused, kõned ja esinemised õhtustes telesõudes.

72aastane Clinton, kelle napp šokeeriv kaotus Trumpile oli üks poliitikaajaloo suurimaid üllatusi, on ka Twitteris viljakamaks ja riiakamaks muutunud. 25. septembril ehk pärast paljastusi, mis puudutasid Trumpi telefonikõnet Ukraina presidendiga, kirjutas ta: “Ameerika Ühendriikide president on meie riigi reetnud … Ta on selge oht väärtustele, mis meid vabade ja tugevatena hoiavad. Toetan tagandamist.”