Parim kodukokk tegi suveroa vutilihast ja maasikatest
Valmistada tuli enda originaalretsepti järgi kerge suvine roog, milles võis kasutada ainult kohalikke tooraineid. Konkursitöid laekus üle kahekümne, mille hulgast valis žürii originaalseima ja visuaalselt nauditavaima kulinaarse teose. Žüriisse kuulusid Vabalaud.ee tegevjuht Kristel Nõmmik, Electrolux Eesti juht Andres Kesker ning Food Stuudio peaokk Indrek Kivisalu. Arvesse võeti ka restoraniportaali lugejate hinnangud.
“Aias hakkasid just esimesed maasikad valmima ja peenralt õnnestus ka juba eri sorti salateid noppida, seega polnud toorainet ja ideid vaja kaugelt otsida,” kirjeldab Haas oma võidutöö valmimist. “Järveotsa vutikasvanduse kontaktide leidmine internetist ei olnud ka kuigivõrd keerukas. Roog sai mõnusalt värske ja suvine, pisut pidulik ja natuke eksootiline, mis tuleb sellest, et vutilihast teame me suhteliselt vähe. Värske maasika- ja ürdisorbeti hapukus täiendab aga sobivalt vuti õrna liha. Toidu serveerisin lepapakust kirvega löödud laastule, millele varem natuke tuld ja suitsu andsin, ning kaunistuseks korjasin kodu lähedalt kraavikaldalt noori metsmaasika õisi ja lehti.”