21.11.2002, 00:00
Pärnu ökoõhtusöögil pakuti rohelist liha
Nädal tagasi kostitasid Eestimaa Looduse Fond (ELF), Arhipelaag ja WWF Rootsi Pärnus Ammende Villas kutsutud külalisi nn rohelise lihaga. Esimest korda õhtu jooksul söödi ära esimene Rootsist toodud ja Eestis looduslikel rannakarjamaadel kasvatatud veis.
Tegu oli limousine tõugu veisega. Talunik Leino
Vessart, kelle karjast loom pärines, rääkis veel enne
lauda istumist, et peent tõugu voolas looma veres 75 protsenti.
Kümneid erinevaid veiseliha roogasid vaaritasid Eesti parimad kokad
Egoisti peakoka Dimitri Demjanovi juhtimisel.
"Ürituse eesmärgiks oli propageerida mahedaid lihatooteid keskkonnasõbraliku karjakasvatamise tulemusena hävimisohus olevatel rannakarjamaadel ja puisniitudel," ütles projektijuht Kaja Lepik Eesti Looduse Fondist.
Rootsi WWF, ELF ja uurimiskeskus Arhipelaag on aastaid arendanud maaelu looduslikult väärtuslikes piirkondades nagu Matsalu Looduskaitseala, Vormsi ja Hiiumaa Kassari piirkond.