Godõrevi kühmus olek ning nutune pilk võivad kogematuma inimese ära petta. Kuigi ta näpud on

tätoveeringutega kaetud, tundub noormehe nuuksumine kohtusaalis siiras ja isegi kaastunnet tekitav:  „Olen süüdi. Kahetsen. Palun vabandust.“

Ent vaadakem süüdistust. Möödunud aasta 19. aprillil, viis päeva pärast eelmise vanglakaristuse lõppu varastas Godõrev Kristiine keskuse Prisma poest tossud ja Sõle tänava Selveri eest jalgratta.

Järgmise päeva õhtul üritas Godõrev Sikupilli Prismast virutada spordipükse ja –särki, kuid jäi  turvatöötajale vahele.

21. aprillil, pärast arestimajas veedetud ööd läks Godõrev Lasnamäel Punase tänava Maximasse ning  varastas sealt kuus pakki kohvi.

Päev hiljem jalutas ta Kristiine keskuse Prismasse, ladus kotti 23 pakki sigarette ning üritas siis kauba

eest maksmata välja jalutada. Kuid turvatöötaja võttis ta vahele ning varas pidi ööpäeva taas  arestimajas veetma.

9. mail varastas Godõrev Viimsi keskkooli rattaparklast jalgratta.

13. mail varastas ta Lasnamäe Prismast 14 tahvlit šokolaadi ning suundus seejärel Sikupilli Prismasse,  et varastada sealt spordipüksid ja –särk. Taas jäi ta turvatöötajale vahele.

19. mail varastas Godõrev veel ühe jalgratta Viimsi keskkooli rattaparklast.

Jalgrattad varastas ta ka 22. ning 23. mail, mõlemal korral Rocca al Mare keskuse juurest  jalgrattahoidlast.

28. mail varastas väsimatu varganägu ratta Kristiine keskuse juurest, 29. mail Viru keskuse  rattaparklast ning 30. mail Solarise keskuse rattaparklast.

30. mai õhtul varastas noormees ühe ratta ka Ülemiste keskuse juurest.

Järgmisel õhtul, kui Godõrev üritas Kristiine Keskuse Prismast 31 pakki sigarette pihta panna, jäi ta  taas turvatöötajatele vahele. Varas üritas põgeneda, kuid peeti siiski kinni. Nüüd jäeti Godõrev juba  pikemaks ajaks ehk 30. novembrini vahi alla.

Aga nädal peale vabanemist, 6. detsembri õhtul läks Godõrev taas Kristiine keskuse Prismasse, et  sealt 19 pakki sigarette võtta ning maksmata jalga lasta. Loomulikult jäi ta turvatöötajatele vahele.

Seepeale teda enam vabadusse ei lastud.

Hinnates kogu seda registrit, 16 kuriteoepisoodi pisut enam kui kuu aja jooksul, pole võimalik kahelda  – sel tüübil oli täiesti ükskõik, kas ta jääb vahele või mitte. Ei ta kõhelnud ega vaaginud oma tegude  tagajärgi, lihtsalt varastas nagu pöörane.

Mis juhtus kohtusaalis, sellest loe Eesti Ekspressist.