"No nii! Esimene, varajane sünnipäevakingitus on eksmehelt käes! (Aitäh, Edek!) Nagu juuresolevalt pildilt näha, on ta kuldsete kätega tõeline tsiklimees," kirjutas naine.

Veidi hiljem võttis naine postituse maha. Äkki Edek vihastab ja teeb midagi veel hullemat?

Edek on ühe motoklubi eestvedaja. Mees on Maretist 30 cm pikem - 1.92. Nad elasid koos 18 aastat. Kolm aastat tagasi läksid lahku. Nad elavad endiselt samas majas, mis on kaasomandis. Nad ei saa müügi suhtes kokkuleppele.

Maret on teinud mehe vägivaldsuse kohta politseile kolm avaldust. Võiks olla neli, kuid esimesel korral lootis ja uskus Maret, et see löök jääb ainukeseks. "Sinine põsk pole see, mille pärast politseid tülitada," mõtles ta neli aastat tagasi.

Esimese avalduse tegi Maret mullu märtsis. Nad käisid Edekiga tuttava sünnipäeval. Kodus leidis mees, et eksnaine ei näidanud peol tema vastu piisavalt huvi. Mees keeras raudvoodi, millel Maret magas, jõuliselt vastu seina. Traumapunktis diagnoositi naisel kuklas hematoom.

Edek ründas naist ka mullu mais - sõimas, lõi rusikaga vastu nägu ning ähvardas maha lüüa. Ta lõi metallist prügikastiga Mareti auto akent. Maret kutsus politsei. Edek hakkas patrullile vastu ja viidi ööseks arestimajja. Auto on tänini katki, sest mees keeldub seda parandamast.

Sel esmaspäeval ei leidnud Edek pitsakarbile külmikus ruumi. Maret palus mehel karjumine lõpetada, hakkas külmkapis korda looma, kuid lükkas meest kaugemale - seepeale rammis Edek rusikaga naise nägu. Maret kutsus politsei, kuid arestimaja hirmus jooksis mees kohe kodust minema.

Politsei ei algatanud kriminaalmenetlust. Juhtivuurija Larissa Linden põhjendas, et "ründe lõpetamiseks oli teisel isikul õigus kasutada hädakaitset".

Maret tundis, et nüüd on tema mõistus otsas. "Ma lükkasin meest õlast, ma ei löönud teda. Kartsin teda, sest ta on ju enne mulle kallale tulnud... Ja siis tema, suur mees oli sunnitud minu suhtes kasutama hädakaitset! Mõni võib ühe löögiga ka maha lüüa."

Veel rohkem vihastas Maretit politseiniku lause, et "avaldaja on oma käitumisega mõista andnud, et ta ei soovi oma avaldust täiendada ja täpsustada".

"Aga mis on need kolm avaldust politseile? Miks ei ole mind välja kutsutud?" küsib Maret. Ta lootis, et saab kõik politseile ära rääkida. Mees on korduvalt tema õmblusmasinad ära võtnud, samuti arvuti. Lasknud tühjaks autokummid. Ähvardanud teda põlema panna ja tappa Mareti uut kallimat.

"Kas nad ootavad, et ta lööb mu maha?" küsib Maret. Ta kardab, et politsei huvipuudus võimendab eksmehe karistamatuse tunnet. "Aga mina tahan lihtsalt rahu, ma tahan maja maha müüa ja ära minna temaga ühe katuse alt. See on psühhoterror, mõjub väga halvasti ka lapsele."

Maret, kelle õmmeldud kleidid kaunistavad vabariigi aastapäeva ballil mitmeid külalisi, ei mõista, mida politsei ootab.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütleb, et kahe varasema juhtumi eeluurimine on lõppenud ja nad on üheks krimasjaks liidetud. Prokurör tutvub toimikuga lähiajal. Selle nädala löök aga arvesse ei lähe, sest tegemist oli ju hädakaitsega.