PROMINENT PILDISTAB on Ekspressi uus rubriik, kus tuntud inimesed astuvad üles söaka fotograafina.

Tõesti juhtub, et minnakse sõpradega kalale, aga natukese aja pärast on Draamateatri näitleja Guido Kanguri (49) spinning heina visatud ja kalamees ise kolab kuskil udus. Selline impressionistlik udupilt sündis Valge mere ääres Koola poolsaarel (PILT 1). Oli parajasti mõõnaaeg ja mere ääres oli meeletu paks udu. "Minult on palju küsitud, kas ma töötlen oma pilte. Tõesti-tõesti ei ole ma seda teinud! Seda pilti on töödelnud ainult udu."

Enamik Kanguri pilte ongi nende ohtrate kalaretkede - lüüriline? - kõrvalsaadus. (Vt PILT 2, Matsalu lahe õhtutaevas). "Paljud ei teagi, kui ilusaid kohti on Eestis! Sellepärast ma sunnin oma sõpru neid pilte ikka vaatama ka."

Sõprade õhutusel on Kangur teinud ka paar näitust (nt Koola poolsaare pildid Laulasmaa Spaas).

Kanguril on veel kaks lemmikteemat: laternad ja aknad. Ühte neist teemadest süüvis ta põhjalikumalt möödunud aastal. Siis õppis ta esimest korda kasutama ka Photoshopi. Aknapildid (PILDID 3, 5) on stiilinäited suuremast näitusest, kus pildistati Euroopa väikelinnade aknaid – Guido Kanguri ülesanne oli "istutada" neisse akendesse elu. Parempoolsel pildil on abikaasa Pille koos lastega.

"Aken iseenesest on üks äärmiselt põnev asi. Aknad peegeldavad seda maad, kus sa viibid, väga hästi. Ja see, mida aknalaua peale pannakse, millised on kardinad jne, räägib omanike kohta väga palju."

Praegu kujundab Kangur aga hoopiski reisi- ja fotoraamatut Hispaania saartest (PILT 4).

-------------------

------------------