Pilt on illustreeriv Foto: Arno Mikkor, Eesti Päevaleht

Valitsus kehtestas hiljuti mahlatoodetele uued koostise- ja kvaliteedinõuded, millega keelustati mahladele suhkru lisamine. „See aitab muuta inimeste toidulauda tervislikumaks,“ kommenteeris põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Kui minister inimeste söögilauda tõepoolest tervislikumaks muuta tahab, peaks ta hoopis tegelema suhkrut täis mahlajookide ja nektaritega ning – moosidega. Seda enam, et Eestis mahladele suhkrut peaaegu ei lisata.

Kui mahlade ja mahlajookide puhul teeb tarbija nende kvaliteedis enamasti vahet, siis poemoosidega on teine lugu. Need liigitab ostja tihtilugu mahladega ühte kvaliteediklassi. Seda põhjendamatult, kuna poemooside purgilt koostist lugedes pole keeruline jõuda järeldusele: ostke marjad ja keetke oma moosid hoopis ise.

« Avalehele 18 Kommentaari