Sügisel peaks siiski esilinastuseni jõudma Allfilmi “Kid&Killeri” nime all töösse läinud, kuid tänaseks nime vahetanud seiklusfilm tšetšeeni ja eesti koolipoisi kohtumisest Tallinnas.


René Vilbre noortefilm “Mina olin siin” on juba järeltootmise faasis.


Valmima hakkab ka Setu lauluemast pajatav “Taarka” ja rahapuuduses ägab juubelifilm “Detsembrikuumus”, mille lavastajatoolis on BFMi magistrant Asko Kase. Teinegi BFMi magistrant – Rasmus Merivoo – teeb oma esimest filmi “Buratino ja päike”.


Varalahkunud Anri ­Rulkovi kahest arenduses olnud filmiprojektist läheb “Soovipuu”-nimeline ilmselt töösse, uueks lavastajaks on valitud Liina Paakspuu (pildil) samuti ­BFMist.


Andrus Tuisk otsib juba osatäitjaid oma filmi “Pangarööv”. Ka Veiko Õunpuu tegi juba esimesi proovivõtteid uue filmiga “Püha Tõnu kiusamine”. Ka Marko Raadi “Lumekuninganna” peaks jõudma sügisel võteteni. See lugu räägib 14aastase poisi armastusest 40aastase naise vastu.


Läinud nädalal andis Eesti Filmi Sihtasutus (EFS) rohelise tule kolmele projektile – arendusse lähevad produtsent ­Artur Talviku “Rahad ette”, mis sünopsise järgi tõotab tulla “12 tooli” vaimus seikluskomöödia, kus pole häid ega halbu tegelasi. On ainult hea õnn ja halvad juhused.


Režissööritooli peaks istuma Jaak Kilmi.


Samuti läheb arendusse “Keisri hull”, mille režissööriks oodatud Peeter Simm.


Exitfilm hakkab töötama projektiga, mida on juba hea mitu aastat loksutatud EFSi taotlusvoorudes. Sisu: “Pärast Teist maailmasõda stardib arktiliselt saarelt pommituslennuk ja lendab üle rahuaja Euroopa, pomm pardal.” Lavastajaks planeeritud Peeter Urbla.