Peeter Kreitzberg oli parajalt paks mees parimais aastais, kui temast sai Keskerakonna presidendikandidaat. Alustuseks läbis ta tuunimise PR-spetside käe all. Üleöö toimunud muutus oli hämmastav, meenutades Mart Laari metamorfoosi esimest korda peaministriks tõustes. Kreitzberg hakkas kandma moekaid ülikondi ja prille. Metsavenna habe pügati šikilt madalaks. Naeratuski muutus säravaks. Esialgu ei arvatud temast midagi head. Eiki Nestor hoiatas sotside siselistis: “Kui Kreitzberg saab presidendiks, on president Savisaar.” Tõepoolest, Kreitzbergist tegi presidendikandidaadi Edgar Savisaar. Tal oli vaja Siiri Oviirile koht kätte näidata. Kreitzberg oli 1995. aastal 205 päeva haridusminister olnud. Presidendikampaania ajal algas tema kasvamine suureks poliitikuks. Ta vastandus julgelt ametlikele arusaamadele välis- ja sotsiaalpoliitikast. New Yorgi kaksitornide varemed alles suitsesid ja võitlus terrorismiga oli kuum teema. Kreitzberg pidas Bagdadi ja Kabuli pommitamist USA poolt mõttetuks. Ka avaldas ta valmisolekut Eestis prostitutsiooni legaliseerimiseks.
Tulemus:
Presidenti Kreitzbergist ei saanud, kuid ta jäi truuks oma uuele stiilile. Presidendivalimiste tagajärjel lagunes Laari kolmikliit ning Keskil avanes tee valitsusse.
2002: Mailis Repsi avastaja
Kõik eeldasid, et Kreitzberg hakkab taas haridusministriks. Vahepeal oli haridusministeerium viidud Tartusse. Kreitzberg ei viitsinud nii kaugel tööl käia. Ta oli ostmas Tallinnas Kloostrimetsas 1,7 miljoni krooniga maja. See oli ilmselt hea tehing, sest maja müünud Alexander Kofkini firma jäi omadega kahjumisse. Ehk mõtles Kreitzbergi ka sellele, et valimisteni oli vaid aasta. Lühikese ajaga ei jõua minister suurt midagi teha. Kreitzberg pidi otsima mõne päevaga endale asendaja. Tema valis avalikkuses tundmatu Mailis Repsi.
Tulemus:
Täna on Reps kõige olulisemaid Savisaare toetajaid.