Liiklusjärelvalves kasutatavad tsiviilvärvides sõidukid varustatakse kõigi vajalike seadmetega: kiirusemõõtja, e-politseisüsteemi, vilkurite ja erinevate andmebaasidega.

,,Esialgu jagasime need sõidukid järgmiselt: Narva, Jõhvi ja Rakvere  politseiosakonna kasutuses  on üks sõiduk. Üks sõiduk jääb korrakaitseosakonna kasutusse ning seda kasutatakse kogu prefektuuri teeninduspiirkonnas. Samuti võib näiteks politseioperatsioonide ajal kasutada ühe politseiosakonna territooriumil korraga 2-3 tsiviilvärvides sõidukit," märkis vanemkomissar Veiko Järva.

Käesoleval aastal on Virumaal liiklusõnnetustes hukkunud 3 inimest, kusjuures kaks neist Ida-Virumaal, Tallinn- Narva mnt-l Saka lähedal toimunud liiklusõnnetuse tagajärjel.

15. jaanuaril toimus Ida-Virumaal Kohtla vallas Kohtla-Järve - Mäetaguse teel liiklusõnnetus, kus sõiduauto BMW 730, sõitis möödasõidul  teelt välja vastu puud. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada sõidukijuht ning sõidukis viibinud 29-aastane naisterahvas ja turvahällis olnud 1-kuune laps.

,,Rõhutan, et eelmisel aastal toimunud liiklusõnnetuste peamiseks põhjuseks oli valesti valitud kiirus. Praegune talveilm on heitlik,  kohati sõiduteed on märjad, libedad või lumised. Soovitan valida ohutu sõidukiirus ja hoida suuremat pikivahet," lisas vanemkomissar Veiko Järva.