Tubli konstaabel Mait ja tema vanem vend, röövimise eest aastaid vangis istunud Kait Kahre (27, pildil paremal) sõitsid mullu septembris Tartusse, kui politseinikud nad Kärevere Teemaja juures kinni pidasid ning vennad käeraudadesse aheldasid. Auto läbiotsimisel leiti kindalaekast 211 grammi amfetamiini. 

Noorem vend Mait, kes lõpetas alles 2006. aastal Sisekaitseakadeemia ja sai hea õppe­edukuse eest lausa kiita, võeti kohe vahi alla. Samuti vallandati ta Lõuna prefektuurist. Asutuse toonane juht Aivar Otsalt märkis tabavalt, et juhtum näitab politseisüsteemi isepuhastusvõimet ning selliseid juhtumeid uurides ei pigistata kolleegide suhtes silma kinni.

Ehkki uurimise käigus ­selgus, et Mait Kahre ei olnud venna narkoäriga seotud rohkem kui see ainus narkolastiga sõit Tallinnast Tartusse, mõisteti talle karistuseks poolteist aastat tingimisi. 

Seevastu Kait Kahre sai süüdistuse kokku ligi 50 narkokoguse edasiandmises 10–20 grammi kaupa ning karistuseks 4,5 aastat reaalset vangistust. Karistuse said ka kaks meest, kellele Kait Kahre narkootikume edasi andis, ning tallinlane Vitali Tärk, kellelt Kahre meelemürgi soetas.

Lõuna prokuratuuri eriasjade prokurör Marju Persidskaja ütles, et juhtum võiks olla õpetuseks kõigile neile, kes arvavad, et kurjategijate abistamine, näiteks nende sõidutamine, on ohutu ja süütu tegevus. “Ärge aidake neid, kelle teod tunduvad kahtlased. Ei saa olla ükskõikne selle suhtes, mis toimub sinu vahetus läheduses ja mida tehakse sinu varaga.”