„Käesoleva nädala alguses on juba mitu inimest Narvas langenud libapolitseiniku ohvriks. Õnneks leidub ka inimesi, kellele libapolitseiniku jutt tundub kahtlane ning nõutud summa maksmisest keelduvad," ütles Ida Politseiprefektuuri kriminaalosakonna Narva kriminaaltalituse ülemkomissar Andres Jaggo.

"Toimunud pettuste uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku § alusel, mis käsitleb kelmust, maksimumkaristusena võib sellise teo eest karistada kohtus süüdimõistmisel teo toimepannud isikut kuni viieaastase vangistusega," ütles Viru Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Anneli Pärt.

Algatatud kriminaalmenetluse käigus kogutud teabe põhjal on Anneli Pärdi sõnul alus kahtlustada aset leidnud kelmuste toimepanemises kahte Leedu elanikku (fotodel kujutatud isikud). Kõikidel, kes omavad informatsiooni nende asukoha või liikumise kohta tuleks sellest teada anda helistades politsei lühinumbrile 110.

Juba aset leidnud juhtumitest Narva piirkonnas võib siinkohal välja tuua järgnevad kaks: esmaspäeval, 19. mail helistas tundmatu mees 1935.aastal sündinud naisterahvale. End lapselapsena esitlenud meesterahvas seletas, et ta põhjustas liiklusõnnetuse ja politseinikuga tuleb uuesti ühendust võtta. Politseinik nõudis liiklusõnnetuse mittevormistamise eest 78 000 krooni, mille naine hiljem ka üle andis.

Samal päeval teatati 1931.aastal sündinud naisterahvale, et ta poeg põhjustas liiklusõnnetuse ja asub politseiosakonnas. Pool tundi hiljem andis naine 25 000 krooni tundmatule meesterahvale, et see toimetaks raha politseiniku kätte.

"Sarnase skeemi järgi on kelmused varem toime pandud ka Tallinnas, Tartumaal ja Viljandis. Seose Narvas ja teistes Eesti piirkondades aset leidnud kelmuste vahel selgitab kriminaalmenetlus", lisas prokuröri abi Anneli Pärt.

Kõikidel, kellele helistatakse või on helistatud ja küsitud liiklusõnnetusse sattunud inimese nimel raha, tuleb sellest kindlasti teatada politsei lühinumbrile 110.