23-aastane Sean Bell lasti maha New Yorgi politseiosakonna erariietes detektiivide poolt 2006. aasta 25. novembril. Saatuslikul ööl pidas Bell koos oma sõpradega poissmeeste pidu striptiisiklubis Kalua Cabaret, mis oli politsei salajase jälgimise all seoses prostitutsioonikahtlusega. Kaks Belli sõpra, Joseph Guzman ja Trent Benefield, said, said tulistamise käigus haavata.

Kuigi detektiivid Belli ja tema sõpru otseselt milleski ei kahtlustanud, kuuldi Guzmani sama ööl ühte klubis töötavat naist ähvardamas. Guzman olevat käskinud teistel autost püssi tuua ning "selle lolli valge eide maha lasta". Detektiivid, kartes tulevahetuse puhkemist, otsustasid meestele järgneda. Politsienik käskis autosse istunud Bellil käed üles tõsta, kuid selle asemel lisas peigmees hoopis gaasi ning sõitis otsa politsei eravärvides sõidukile.

Esimesena tule avanud politsienik väitis, et nägi autos ka neljandat meest, kes omas arvatavasti tulirelva. Kriitikute sõnul teenib see väide aga eesmärki politsei süüst puhtaks pesta.

Laskmises osalenud detektiivid Gescard Isnora, Michael Oliver, Marc Cooper mõisteti õigeks nii tapmise, kallaletungi kui hoolimatus elude ohtu seadmise süüdistuses.

Sharptoni sõnul on võimud näitanud, et nad ei võta politseid vastutusele. "Aga teate mis? Kui teie seda ei tee, teeme meie!", rääkis Sharpton vihaselt. Inimõiguslase väitel on inimesed üle riigi valmis protsetima nii Wall Streetil kui politseinikud õigeks mõistnud kohtuniku maja ees.