Ühisest pressiteatest selgub, et uus ettevõte hakkab pakkuma nii  meelelahutus- kui meediateenust. Ürgpostimehe kaks tundi kestvad etendused  toimuvad kuus korda nädalas kõikjal üle Eesti. Esimeses  vaatuses loetakse rahvale ette uudiseid, teises kommentaare ja arvamuslugusid.  Järgneb kirev kava, mis võib kesta hommikuni.

Pressiteate kohaselt toob Ürgpostimees välja, et igas sapises  netikommentaatoris on tegelikult peidus tundeline ja hooliv ürglugeja. Tegemist on humoorika ja teravmeelse elava ajalehega, mis räägib ajakirjanike ja näitlejate vahelistest suhetest, võrdleb meediat ja teatrit ning toob esile juba ürgajal kujunenud palgavahed nende vahel. 

“Tänapäeva ühiskonnas on info ja meelelahutus  lahutamatult läbi põimunud,” väidab senine Postimehe  arvamusliider Argo Ideal. “Tihtipeale ei ei saa tegijad isegi aru, kummaga nad parajasti tegelevad. Meie ühinemine oli selle protsessi loogiliseks tulemuseks.” 

Ühinenud meedia- ja meelelahutus­korporatsiooni peatoimetajaks saab  kokkuleppe kohaselt Jan Uuspõld. Postimehe senine peatoimetaja ­Merit Kopli jätkab vastutava toimetaja ning  etteütleja ametis.

Ajakirjandusekspert Valdur ­Hänilane ennustab uuele väljaandele edu. “Masu on ühevõrra räsinud nii  meediakorporatsioone kui teatritruppe. Käsikäes suudavad nad majanduslikele vapustustele kindlamalt vastu seista. Peatoimetajaks saamine on kindlasti hea väljakutse ka Uuspõllule, keda lihrahvas on seni harjunud pidama üksnes naljameheks.” 

Hänilase sõnul on üksnes aja küsimus, millal Ürgpostimees Tartusse läheb.