Pilte saab hinnata plusside ja miinustega. Laupäeval üles pandud fotoseeria naisest, kelle nägu keelduksid kinolinale laskmast isegi Hollywoodi õudusfilmide meistrid, sai 1030 plussi ja 9 miinust.

Veebiküljele sisenemisel küsib portaal kasutajalt tema vanust, kuid seda ainult tavalise personaalarvuti puhul. Tahvelarvutite kasutajad näevad teema juures vaid märkust “18+”. Eestis oleks sellise materjali levitamine vägagi küsitav, sest meil on alaealistele vägivalla eksponeerimine keelatud. Seda teinud ettevõtted saavad kriminaalkorras rahatrahvi.

Läti ajakirjanike ühenduse juht Inga Springe ütleb Ekspressile, et Spoki.lv on Lätis hinnatud “lihtsate inimeste” seas. “Kord küsiti ühelt kriminaalilt, millist väljaannet ta jälgib. Ta ütles, et loeb ainult Spoki.lv’d.”

Uuringufirma Gemius andmetel oli Spoki.lv läinud sügisel populaarsuselt kümnes internetiportaal Lätis, sellel oli üle 220 000 kasutaja.

Schibsted on ka varem kummalisi investeeringuid teinud. Näiteks ostsid norralased Leedus uudisteportaali 15min.lt, milles oli oma pornonurk.

Schibstedi kommunikatsioonijuht Anders Rikter selgitas Ekspressile, et Schibstedi väljaanded on iseseisvad ning vastutavad eetika- ja seadusnormide järgimise eest ise ehk siis konkreetse väljaande peatoimetaja isikus.