Ilves on ka varem Ameerika majandusteadlase Jeremy Rifkini raamatut „The End of Work" esile tõstnud. Nimelt arvas Rifkin 18 aastat tagasi seal, et arvutiseerumine viib vaesumise ja suure töötuseni, sest arvutid teevad kõik töö ära ja inimeste jaoks kohti ei jätku.

Ainsana reageeris riigipea postitusele Kanadas (kui Eestis valitses juba öö, oli seal veel õhtupoolik) elav rahvusvahelise arengu spetsialist ja vabakutseline ajakirjanik Marje Aksli. Varemgi ühiskonnakriitiliste arvamustega silma paistnud Akslit huvitas, mis põhjusel Ilves nii arvab.  

Nende vahel tekkis osaliselt eesti- ja osaliselt ingliskeelne arutelu. Ühel hetkel soovitas Ilves Akslil mõelda („think") ja lisas ühe väga ootamatu lause kultuuritegelaste kohta.

Kustutatud säutsud:

"there are 2 kinds of people. Those who think & those who dont & tape their mouths & write tedious articles a la "back the USSR"

"kui te poleks eestlane ütleksin kurbusega: trivial observation, uninteresting, boring, find strawmen to fight elsewhere. Kurb"


Presidendi kantselei avalike suhete juht Toomas Sildam ütleb, et president Ilves on juba varem väljendanud oma arvamust kinniteibitud-suude plakati kohta. „Ta on möödunud aasta lõpus tõdenud, et kahjuks on Eestis küll kultuurielu riigipoolses korraldamises pikalt vinduvad suhtlemis- ja kommunikatsioonimured, kuid rõhutanud: „Ent olgem ausad: sõnavabadus ja loomevabadus Eestis ei ole kuidagi ohustatud.““ vahendas Sildam.