Poolteist kuud hiljem saadi lõpuks film taas suurele ekraanile ning poodidesse jõudis DVD. 

Kuid nüüd kiusavad filmitegijaid ka loomakaitsjad, kes tegid järelepärimise Eesti Filmi Sihtasutusele seoses loomapiinamise kahtlusega “Püha Tõnu kiusamises” (sama hästi võiks ju küsida, kas inimesed selles filmis süüakse päriselt ära, aga inimese piinamine ei paista Eestis ühtegi huvirühma eriti huvitavat). 

Lõpuks siiski ka head uudised – “Püha Tõnu kiusamine” valiti Ameerika suurima sõltumatu kinofestivali Sundance põhivõistlusprogrammi. Ükski Eesti film pole varem Sundance’i huviorbiiti jõudnud. Festivalilt, mis kutsuti ellu selleks, et tõmmata tähelepanu filmidele, mis valmivad väljaspool Hollywoodi tootmissüsteemi, on oma karjäärile hoo sisse saanud muu hulgas nii Quentin Tarantino, Steven Soderbergh, Paul Thomas Anderson, Jim Jarmusch jpt. 

Sundance’ile esitatakse igal aastal üle 9000 filmi, välja valitakse 200 ringis. Kuuldavasti oleks Veneetsia filmifestival “Püha Tõnu kiusamise” hea meelega taas “Horisontide” programmi võtnud, kus Õunpuu “Sügisball” 2008. aastal peaauhinna ära tõi, kuid produtsent Katrin ­Kissa soovis jala seekord juba mainekate festivalide põhivõistlusprogrammi ukse vahele saada. Õige valiku tõestuseks on niisiis kutse Sundance’ile.

Produtsendi eelistusel pole filmi ka Tallinna Pimedate Ööde filmifestivali võistlusprogrammis, sest maailma tähtsamad festivalid eelistavad oma kavades näha ennekõike “süütuid”, veel esilinastumata teoseid.