Enamasti pesitsevad need bordellid rohelistes äärelinnades, sageli villa mõõtu majades.

Ekspress uuris asutuste tausta ja leidis, et neist mitme ehitamist ja remontimist rahastavad suuremad kohalikud pangad: Hansa, Nordea, Sampo. Pankade kasuks on seatud hüpoteegid, kusjuures summad on kohati seitsmekohalised.

Kuna laenaja peab pankades kehtestatud reeglite kohaselt näitama, millisest allikast ta saab raha võla tagastamiseks, on tõenäoliselt pankades olemas teave, missugused tegelased nendes majades tegelikult talitavad.

Seda enam, et tegemist pole laialt tuntud tegelastega, mis peaks manitsema pankureid ettevaatusele. Bordellihoonete omanikud on näiteks: Kalev Mägi, Oleg Molok, Margus Kull... Sekka mõni tundmatu osaühing.

Vaid Anatoli Lukini nimi on uudistest läbi jooksnud, sest ta avas mõne aasta eest bordelli Virmalise tänaval linnalt üüritud pinnal, lasteaia ja gümnaasiumi kõrval. Lukinit tuntakse ka pandimajapidajana. Tema äripartner on Rahvaliidu poliitik Jossif Eidelkind, kelle ootamatult suurest keemiaärist kirjutasime möödunud nädalal.

Praegu omab Lukin lõbumaja Tanuma tänaval. Soome netikülje sihteeriopisto.net spetsid nimetavad seda asutust hea fiilinguga kohaks: “Palju kohalikke. Aeg-ajalt ka puhtad tibid.”

Lukin kuulub Iseseisvusparteisse.

Teine tuntud majaomanik on Taivo Sillar, ERSO kontrabassimängija. Temale kuulub maja Viimsis Kõivu tänaval.

Linna kuulsaim homotrallide pidamise paik Ring Club Juhkentali tänaval seisab aga põllumajandusministeeriumi bilansis.

Maksa kaardiga!

Pordumajade hääd koostööd pankadega näitab ka tõik, et paremates bordellides (nagu Elite Club Rocca al Mares, Koidu Club kesklinnas, Club Leesika Männikul) käibivad rahvusvahelised maksekaardid. Makseterminaale saab soetada just pankade kaudu.

Tõenäoliselt esitlevad lõbumajad end pangahärradele, aga ka politseinikele, maksuametnikele ja muidu huvilistele baaride, hostelide, külalistemajade või lihtsalt lõbustuskohtadena, mis sobivad imehästi poollegaalse tegevuse varjamiseks.

See nipp lubab lõbumajadel küsida kohalikelt võimudelt majutamise ja alkoholimüügi lube ning seab politseinikud tõsiste raskuste ette, sest võmmid ei suuda kuidagi tõestada, et bordellides käib kupeldamine, kuigi majad on täis hoori ja himuraid mehi.

Näiteks Tallinna kesklinnas Koidu tänaval tegutseb osaühing Stoderoon, mille juht ja omanik on Sergei Gritsenko. Firma põhitegevus on baari pidamine. Käive oli mullu üle kolme miljoni krooni ning kasum 200 000 krooni. Audiitorina pani aastaaruandele käe alla Piret Kann.

Sama paiga internetikülg tutvustab kohta “mõnusa villana, kus saab nautida non-stop striptiisi, sauna ja jooke baarist. Euroopa stiilis sisekujundus, diskreetsed neoontuled loovad täiusliku atmosfääri elu nautimiseks ja puhkamiseks”. Külaliste rahu valvavad hoolikalt valitud turvamehed ning kohapeal võib tasuda kolme üleilmselt tunnustatud firma maksekaardiga.

Gritsenkole kuulub ka firma Leesika Majutus.

Kahjuks on meil kõik tüdrukud kinni...

Detsembrikuised politseiuudised nimetasid aga Koidu ja Leesika tänava klubisid (mis tegutsevad ühes ketis) elitaarseteks lõbumajadeks. Tallinna politsei aseprefekt Kalle Klandorf ütles Koidu tänaval tegutseva kolmekorruselise maja kohta, et seal pakuti naisi igale maitsele: “Alates Venemaalt viisaga Eestisse tulnud pilusilmsest udmurdi tüdrukust, jätkates blondide Läti tüdrukutega ja lõpetades meie oma Narva naistega.”

Samal moel tegutsevad Vabaõhukooli teel ja Tuukri tänaval hostelid, Tedre tänaval baar ja saun ning Kätki tänaval tegeldakse “meelelahutusteenustega” jne. Need on aga asutused, mille reklaame on tavaline tallinlane näinud sama palju kui Marsi elanikke.

Viimatinimetatu oli möödunud nädalal ühel õhtul koguni kinni: “Suurem seltskond tuli sisse. Üks noormees otsustas abielluda ja tõi sõbrad siia. Tüdrukuid jääb väheseks. Tulge üks teine kord.”

Samal ajal kurtsid mõned odavamad korterites asuvad bordellid, et tappev kuumus peletab kunded eemale.

Maffia nõuab katuseraha           &nbs p;    

Enamik eelpool nimetatud tegelastest on tõenäoliselt vaid tankistid märksa suuremas mängus.

Ekspressile on paar allikat vihjanud, et tegelikult jagavad Tallinna lõbumajade turu kolm meest: Paks Kalle, ühesilmne Ain ja keegi venelane. Ekspress teab nende tegelikke nimesid, kuid me ei avalda neid, sest paberlikud tõendid meeste ja keelatud äri vahel puuduvad.

Kõik kolm suuromanikku roolivad miljonilisi masinaid, elavad villades ning nende pered veedavad vaenulikuma osa aastast Kanaari saartel.

Sest elu pahupoolel kehtivad hundiseadused. Teadjate sõnul puistas politsei eelpool mainitud detsembrikuisel haarangul ainult Paksu Kalle bordelle. Teda taheti politsei abil turult välja süüa.

Hooramajade pidajad maksavad regulaarselt obrokit allilma ühiskassale. Mullu suvel kuulutas Postimees, et politsei eriüksus K-komando võttis kinni Kemerovo jõugu ühe ninamehe Valeri Suetini, kellele maksid katust mitu lõbumaja.

Sügisel läksid trellide taha kolm politseinikku, kes pressisid raha välja Mustamäe bordellist, mis tegutses mittetulundusühinguna Madam.

Kuigi politsei uuris juhtunut ja asi käis kohtust läbi, tegutseb litsimaja samas kohas edasi. “Aga meil ei ole noori tüdrukuid, meil on ainult daamid. Daamid vanuses 35-50. Üks tund maksab 450, pool tundi 300.”

Taksojuhid teevad ilma

Ehkki aasta kolm esimest kuud on lõbumajade turul suhteliselt vaiksed ning tüdrukute osas valitseb isegi ülepakkumine, on äri mõõtmed muljetavaldavad (aastakäive ulatub sadadesse miljonitesse kroonidesse) ja asi on ka riiklikult kasulik, sest prostituudid toetavad Eesti maksebilanssi. Nad tegelevad teenuste ekspordiga, sest teenindavad välismaalasi. Umbkaudu pooled kunded pärinevad raja tagant, enamasti Soomest.

Lõbumajanduse tukslev arter, mille kaudu lõbutööstusele hapnikku peale antakse, on taksojuhid, kes moodustavad bordellidega lahutamatu sümbioosi. Just nemad on esimene filter, kes suunavad turistid, kes Pika Hermanni või talumuuseumi asemel igatsevad tutvuda teistmoodi külalislahkusega, kohtadesse, kus seda pakutakse.

Eliitmajad otsivad kliente soome-, inglise- ja venekeelsete voldikute ja flaierite abil, mis levivad uue maja avamise järel silmapilkselt taksojuhtide hulgas.

Kuigi pildid trükistel ei jäta just palju potentsiaalse kliendi fantaasia hooleks, ei räägita neis seksist. Need majad pakuvad massaaži: “ravimassaaž”, “aurumassaaž”, “lõhnamassaaž”, “massaaž sürpriis”, “paarismassaaž” jne.

Pordumajja sõidetakse isegi ratastoolis

Tegemist on hästi õlitatud masinavärgiga. Iga kohale toimetatud kliendi eest saab taksojuht teatud summa, 200-300 krooni. Vanasti eksisteeris võimalus see ka natuuras välja võtta.

Kuid taksojuhtide ja lõbumajade koostöö ei piirdu transpordiga. Taksojuht ühelt poolt vastutab, et tema kohale toimetatud inimene ei tekita ekstsesse ega kuku märatsema, teisalt seisab hea selle eest, et klient tüssata ei saaks.

Kuid on olemas esimene kohtupretsedent, kus takojuht sai karistada prostitutsiooni vahendamisele kaasa aitamise eest.

Seksituriste voorib Eestisse hordide kaupa. Legend räägib koguni Soome puhkpilliorkestrist, kes viimase laulupeo ajal sõitis otse sadamast lõbumajja, käis vahepeal rongkäigul ja ühiskontserdil, kihutas tagasi lõbumajja ning sõitis sealt lõpuks otse tagasi laevale.

Ühe taksojuhi sõnul on ta näinud, kuidas bordelli viidi rühm Soome ratastooliinvaliide.

Tallinna lõbusad majad

CLUB 102, VABAÕHUKOOLI TEE 102: Omanik Uno Allmäe. Majas tegutseb Holtsmani Hotell. Soome spetsid: “Kõige tuntumaid maju Tallinnas, asub sügaval metsas ülestõstetava värava taga. Tasemel tibid ja sõbralik personal.”


CLUB 16, KÕIVU TEE 16: Omanik Taivo Sillar, 550 000 krooni suurune hüpoteek Sampo Panga kasuks. Soome spetsid: “Enamasti on selles majas kõige laiem tibide valik. 16-20 tüdrukut.” Kuulub ühte ketti Vabaõhukooli tee 102 ja Männimäe tee 4 majadega

KOIDU CLUB, KOIDU 68: Kinnistamata. Majas peab baari OÜ Stoderoon, mis kuulub Sergei Gritsenkole. Soome spetsid: “Palju tüdrukuid, kuid ebaviisakas teenindus.”

 
CLUB LEESIKA, LEESIKA 21: Kinnistamata. Majas tegutseb Leesika Majutuse OÜ, mis kuulub Sergei Gritsenkole. Puhkuseks 8 privaatruumi. Soome spetsid: “ Korralikud tibid. Läti kaunitarid ja noored eestlannad, keda mujalt naljalt ei leia. Asjalik teenindus.”


MAX, VARESE 30: Majaomanik Oleg Molok, 500 000 krooni suurune hüpoteek Nordea Panga kasuks. Soome spetsid: “Klubikaardiga tasuta sissepääs ja õlu. Asjalikud tibid, kelle hulka satub ka pettumusi.”

TEDRE 41: Majaomanik Margus Kull, 1,5 miljoni krooni suurune hüpoteek Nordea Panga kasuks. Baari ja sauna peab OÜ Rolsting, mille omanik on Kaido Kadak. Soome spetsid: “Sama omanik kes Maxil. Enamasti korralikud tibid, asjalik teenindus.”
 
INFANT, JÄRVE 40: Kinnistamata. Majas tegutseb OÜ Taigerfild, mille asutajad ja tegevjuhid on Svetlana Rahlina ja Ruslan Lavrinenko. Soome spetsid: “Kõige korralikum maja Tallinnas kõige ebaviisakama teenindusega. Eriti kallid joogid, samas ühed kõige ilusamad tibid.”

LEPIKU TEE 34B: Maja omanik OÜ Relika, 1,75 miljoni krooni suurune hüpoteek Jelena Eklundi kasuks. Soome spetsid: “Palju tüdrukuid tavalises majas. Personali suhtumine jätab soovida.

TANUMA 29: Maja kuulub ärimees Anatoli Lukinile. Majja on registreeritud mittetulundusühing Tanuma Ühendus (eesotsas Kaupo Inno) ja OÜ Dimerik (juhataja ja asutaja Veronika Buhharova). Soome spetsid: “Hea fiilinguga koht, palju kohalikke. Aeg-ajalt ka korralikud tibid.”


ELITE CLUB, KÄTKI 6: Maja omanik Kalev Mägi, ligi 600 000 krooni suurune hüpoteek Hansapanga kasuks. Majas tegutseb Kätki Maja OÜ. Soome spetsid: “Kohalike soositud koht. Tihti vanad krõhvad, kuid aeg-ajalt ka noored korralikud eestlannad.”

Soome spetsid – kommentaatorid netiküljelt sihteeriopisto.net