Käesoleva aasta viie kuuga on politsei alustanud menetlust 1749 liiklusõnnetuse osas (andmed 5. juuni seisuga), mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 31 protsenti vähem. Inimkannatanuga liiklusõnnetusi oli viie kuu jooksul  529, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga samuti 31 protsendi võrra vähem.

„Vaatamata sellele, et liiklusõnnetuste arv on vähenenud, on joobes juhtidega toimunud liiklusõnnetuste  osakaal  jäänud samaks," nentis Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna liiklusjärelevalve talituse komissar Riho Tänak. Tänavu viie kuu jooksul toimunud 529st inimkannatanuga liiklusõnnetusest toimus alkoholijoobes mootorsõidukijuhi süül  85 õnnetust ehk 16 protsenti . Juunikuus on igal nädalavahetusel toimunud joobes juhi süül viis kuni seitse raskete tagajärgedega liiklusõnnetust. Kokku on politsei tabanud juunis 295 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Maikuu statistika näitab, et endiselt on valupunktiks ka joobes jalgratturid ja mopeedijuhid. Jalgratturid panid mais toime 467 rikkumist, millest 54 protsenti on toime pandud joobes. Mopeedijuhtide poolt toime pandud rikkumisi registreeriti 337. Neist 31 protsenti on liiklusnõuete rikkumised, mis on toime pandud joobes.

Seoses lähenevate pühade ja koolilõpupidudega võtab politsei tugevdatud järelevalve alla paigad, kus pidustused toimuvad. Politsei paneb inimestele südamele, et sõidukit ei tohi juhtida purjus peaga ega väsinuna. „Mõistlik on enne tähistamist kokku leppida, kes on seltskonnas kaine autojuht, kes vastutab seltskonna turvalise liikumise eest punktist A punkti B," ütles komissar Riho Tänak. „Pärast pikka pidu ei maksa kohe autorooli istuda. Enne sõidu alustamist peab ka kaine juht ennast välja puhkama."

Juunis ja juulis pöörab politsei suuremat tähelepanu alkoholijoobes sõidukijuhtidele. Politseid toetab Maanteeameti kampaania „Sõida kaine peaga!", mis kestab läbi suve. Joobeseisundis sõiduki juhtimise eest võib politsei karistada rahatrahviga kuni 18 000 krooni ja juhtimisõiguse peatamisega kuni üheksaks kuuks. Teistkordne joobes juhtimine võib tuua reaalse vanglakaristuse.

Näited:

13. juunil kella 21.54 ajal toimus liiklusõnnetus Ida-Viru maakonnas Mäetaguse vallas Kohtla- Järve- Mäetaguse teel, kus sõiduauto BMW 320D, mida juhtis alkoholijoobes 30aastane Gert, kaldus kurvis vastassuunavööndisse ja põrkas kokku sõiduautoga Opel Astra, mida juhtis 43aastane Tiiu. Opel Astra süttis põlema, juht suri sündmuskohal. BMW juht toimetati vigastustega haiglasse.

12. juunil kella 20.27 ajal toimus liiklusõnnetus Tartus Võru 5 juures, kus roller, mida juhtis alkoholijoobes 32aastane Kaili, sõitis paremkurvist väljudes paremale poole vastu kõnnitee äärekivi ning paiskus paremale poole vastu maja seina. Juht toimetati kehavigastustega TÜ Kliinikumi.

12. juunil kell 8.03 toimus liiklusõnnetus Harjumaal Saku vallas Saku-Tõdva teel Lille tee ristmiku juures, kus mopeed Xinling, mida juhtis alkoholijoobes 26aastane naine, sõitis paremale teelt välja kraavi. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada mopeedijuht.