iPod Touchil on ainult kaks nuppu: üks seadme sisse- või väljalülitamiseks ning teine peamiselt avaekraanile naasmiseks. Kõigi ülejäänud tegevustega saab hakkama 3,5tollisele puutetundlikule ekraanile sõrmeotsaga koputades või mööda selle siledat pinda näpuga vedades.


Esmapilgul näib, et õhukeses pleieris on olemas kõik vajalik: muusika- ja videomängija, pildinäitaja, netibrauser, YouTube’i sirvija ja WiFi-ühendus.


Muusika kuulamine sujub mõnusalt, kui ­ühendad müügikomplektis olevate ­keskmiselt ­geniaalsete klappide asemel ­pleieri ­pistikusse enda korralikud ­kuularid. Ekvalaiseriseadeid on piisavalt ning pleieri juhtimine ­intuitiivne. Muusika saad pleierisse seda ­arvutis oleva i­Tunesi ­tarkvaraga ­sünkroniseerides. Siin ­teenib iPod Touch esimese ­miinuse: tavapäraselt suudab v­idin mängida mp3- ja aac-­vormingus muusikat, kuid wma-d mitte, oggist ja flacist rääkimata.

Järgmise miinuse ­teenib iPod Touch ­helitugevuse ­reguleerimise nupu ­puudumisega.


Helitugevuse sättimiseks tuleb pleier ­taskust välja võtta ning ­vajutada esiküljel olevale ­nupule kolm korda (esimene kord äratamiseks ja siis kaks korda audioseadete ekraani kuvamiseks).

Fotosid vaadata on ­suurelt ekraanilt mõnus. Seda enam, et kui keerad ­seadme ­põiki, ­pöörduvad põiki ka pildid. Fotode sirvimisel piisab pildi ­vahetamiseks ­näpuga mööda ekraani vasakule või ­paremale vedamisest ning suurendada saad pilte pöidla ja nimetissõrme abil suuremaks-­väiksemaks “näpistades”.


Safari brauser ja YouTube’i videoklippide ­sirvija toimivad väga hästi. Meili lugeda ja sellele ­vastata on hoolimata täpitähtede ­sisestamisvõimaluse ­puudumisest puhas lust. Teksti sisestamiseks ­ilmub ekraanile klaviatuur, mis püstformaadis on ­väikesevõitu, kuid põikformaadis saab teksti tippida suuremate probleemideta.


Mõned pisivead on seadmel veel: erinevalt “tavalisest” iPodist ei saa sellesse faile kopeerida, et neid näiteks ühest arvutist teise viia. Samuti puudub Touchil märkmik. Ja mõne kasutuspäevaga selgub, et seksikalt kiiskavale tagaküljele jäävad imehästi peale näpujäljed ja kriimustused.


iPod Touchi aku väärib kiidusõnu: videot suutis see mängida üle 5 ning muusikat üle 22 tunni. Ja neli viiendikku aku jaksust taastab seade pooleteist tunniga.