Kolmekäigulise eine raames maitsti näiteks sinihallitusjuustu- ja spinati-quiche’i, ürdi-seenerisotot ning praetud seafileed ratatouille ja rosee­pipra kastmega, marineeritud lõhet tilli-sipinatikastmega, praetud ahvenat küüslaugu- ja ürdikoorikuga. Ent rikkalikku lauda ei suudetud kuidagi lagedaks süüa ning banketi lõpuks oli selge – umbes kolmveerand tellitud heast ja värskest toidust jääb järele.


Pedersen ja Partnersi piirkondlik juht Daniel Eichhorn palus neljatärnihotellil saata ülejäänud road Tallinna kodututele, nõustudes tasuma ka transpordi eest. Rootsis, kust Eichhorn pärit, olevat selline praktika laialt levinud nii ettevõtete kui ka diplomaatilise korpuse seas. Suur oli mehe hämming, kui konverentsikeskuse teenindajad teatasid, et “Radisson SAS saadab toitu ainult loomaaeda”. Et see olevat nende poliitika ja neil on loomaaiaga tehtud ka vastav leping.


Suuremat vaidlust küsimus siiski ei tekitanud. Heast-paremast lookas lauad – toite ja jooke sai tellitud kokku 25 000 krooni eest – jäid üritusest maha. ­Eichhorn kinnitab, et arusaamatusest hoolimata pole tal Radisson SASile ­etteheiteid. Juhtunust teada sai Eks­press kolmandate allikate kaudu.


“Mina ei ole kuulnud, et keegi meile toiduülejääke saadaks,” ütleb Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. “Mingit valmistoitu, milles on soolad ja vürtsid, me kindlasti ei kasuta – see peab olema mingi hämamine. Kui keegi kuivanud saiasid saadaks, siis võib-olla veel, aga toidujääke – kindlasti mitte!”


Ka kinnitab Kaal, et loomaaial ja Radissonil pole sõlmitud mingeid kokkuleppeid.


Tallinna Radisson SASi müügi- ja turundusdirektor Bastian Gaerner teatab juhtunust kuuldes, et on “šokeeritud” ja lubab asja uurida. Seejärel helistab toimetusse aga Radisson SASi peadirektor Olivier Rochefort, öeldes, et kodututele toiduülejääkide jagamine oleks äärmiselt ebahügieeniline ning seda tehes tabaks hotelli kindlasti sanitaarnõuete mittejärgmisest tulenev rahatrahv. Rochefort lisab, et hotell on alates 2003. aastast varustanud loomaaeda saia, leiva ja maitsestamata makaronidega, millel loomaaia esindaja käivat järel kaks kuni kolm korda nädalas.