06.03.2009, 00:00
Radissoni toidujäägid läksid collie-kasvandusse
Eesti Ekspress avaldas 19. veebruaril loo Tallinna Radisson SASi hotellis
kliendiüritust pidanud ettevõttest, mille palvele saata
üritusest ülejäänud toit kodututele vastas hotell
keeldumisega. Nagu artiklis “Radisson SAS keeldus kodututega toitu
jagamast” kirjutasime, tõid konverentsikeskuse teenindajad
põhjenduseks, et Radisson SASi poliitika on saata toitu ainult
loomaaeda, millega olevat sõlmitud ka vastav leping.
Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal mingist
söögiülejääkide saamisest aga kuulnud ei olnud.
Nagu tänaseks on selgunud, käidi igal teisipäeval ja
reedel SAS Radissonis loomaaia nimel tõepoolest toidujääkidel
järel. Ainult et kokku kogutud leivatooted, keeduriis ja makaronid ei
sõitnud edasi mitte Õismäe külje all asuvasse Tallinna
loomaaeda, vaid sootuks teises suunas.
Hotellis üle
jäänud toit lõpetas oma maise tee ühe Mähe eramaja
kompostihunnikus või sealsete collie-koerte ninaesisena.
Eesti Ekspressi andmetel oli SAS Radissonil ja Tallinna loomaaia
söödateenistuse juhatajal Helle Viitkaril sõlmitud leping
toidujääkide üleandmise kohta aastaid tagasi. Kõvaks
kuivanud saia, leiva ja pasta eest sai Radisson vastu kolm kupongi-kutset
Radissoni töötajatele vabadel päevadel loomaaia
külastamiseks.
Mõnda aega nabistasid
toidujääkide kallal tõepoolest loomaaia sõraliste
tundlikud mokad, kuid augustis 2007 sai proua Viitkar loomaaiast
töölt lahti. Hotelli ta sellest ei teavitanud. “Ei andnud teada
jah, sest nagunii poleks Radissonil olnud selle toiduga midagi teha,”
selgitab pr Viitkar.
Collie-kasvatajana tuntud Helle Viitkar
möönab, et Radissoni toidujäägid rändasid üle
pooleteise aasta hoopis tema koerte ninaesiseks. Mis lemmikutest üle
jäi, kallas proua oma kompostihunnikusse.
“Jäätmekäitlemine ju maksab, mina tegin seda aga
tasuta,” selgitab altruistlik naine.
Artikli
“Radisson SAS keeldus kodututega toitu jagamast” ilmumise
järel hakkas ka luksushotell tundma sügavamat huvi loomaaia
spondeerimise vastu. Tõe ilmsiks tulles koostöö Helle
Viitkariga katkes ning Radisson asus oma toidujääke viskama
prügikasti.
“See inimene, kellele me neid
toidujäätmeid andsime... selgub, et ta ei tööta enam
loomaaias,” selgitab Radissoni F&B service manager Kristel
Mäeots poolihääli. “Me oleme pettunud,”
tõdeb hotelli hiljuti juhtima asunud Olivier Rochefort.
“Igaüks meist arvas, et me teeme midagi head, aga nagu
nüüd selgub, meid lihtsalt peteti.”
Oma
karjääri jooksul – enne Tallinna juhtis Olivier Rochefort
Radissoni Pekingis – pole ta kokku puutunud ühegi sarnase
juhtumiga.