Trend Micro kirjutab raportis, et Rove Digital on küll pealtnäha tavaline internetiteenuste pakkuja, ent tegelikult haldab ja juhib juba alates 2005. aastast nuhkviirusi levitavate veebisaitide võrgustikku ning on oma kontrolli alla "kaaperdanud" hulganisti nakatunud arvuteid. Seejuures olevat Tartu "küberkriminaalide gäng" ääretult professionaalne ja nutikas, sest on oma illegaalse tegevusega ära lollitanud isegi Google'i, Yahoo ja Microsofti turvatiimid.

Trend Micro andmetel omab Rove Digital Euroopas ja USAs ridamisi tütarettevõtteid, mis opereerivad viirusservereid. Kui üks neist küberkaitsjate poolt kahjutuks tehakse, nagu juhtus 2008. aastal USAs, kolib tegevus peagi uue nimega firmasse uues kohas. Raporti kohaselt saab Rove dikteerimisel iga päev ligi 100 000 arvutikasutajat libapakkumisi, mille kohaselt on nende arvutis viirus ja neil tuleb instaleerida tasuta viirustõrje, mis ise ongi tegelikult viirus. Iga päev kuvatakse ligi miljonisse nakatunud arvutisse soovimatuid pakkumisi ja reklaame, millega suunatakse Rovega seotud lehekülgedele. Näiteks uudisteagentuuri CNN kodulehel on nakatunud arvutitest nähtud potentsiravimi Vimax kuulutusi, ehkki sinna on tegelikult müüdud reklaampind hoopis autofirmale.

Trend Micro oletab, et kõik Rove Digital väidetavalt ligi 50 töötajast ei pruugi isegi täpselt mõista, millega firma tegelikult tegeleb. Ning et Tartu firma võib olla lihtsalt fassaadiks veelgi suurejoonelisemale organiseeritud kuritegelikule gängile Venemaal või USAs.

Rove Digitali omanik Vladimir Tšaštšin on seni eitanud igasugust seost viiruste levitamisega. Mees mõisteti mullu Eestis süüdi dokumentide võltsimises, arvutikelmustes ning ebaseaduslikus äris, millega peteti Eesti pankadest välja üle miljoni krooni. Küberguru Hillar Aarelaid on Tšaštšini äri otsesõnu vene maffiaga seostanud.