„Üleeile saabus  minu postkasti kiri KLM-ilt, kes teatas oma uue sotsiaalse võrgustiku käivitamisest. Saidi nimi on Bluenity.com ja selle eesmärk on "avastada oma reisikaaslasi, küsida nende käest nõu ning nendega tuvuda". Ja mitte ainult lennukis," ütles Korobeinik Andmekaitse Inspektsiooni konverentsil „Veebikäitumise piiramatu vabadus vs riskid".

Korobeiniku sõnul avavad suured keskkonnad juurdepääsu oma kasutajate baasile seetõttu, et näevad, et potentsiaalne sünergia on konkurentsiohtudest palju tähtsam.

„Ühel päeval avastad sa oma lemmik internetipoes, et nüüd saad  ostude üle arutleda oma sõpradega sotsiaalsetest võrgustikest. Ja et sinu mobiiltelefoni ilmuvad ka sinu kontaktide värsked pildid erinevate saitide kontodelt," rääkis Korobeinik.

Ent see kõik on Korobeiniku sõnul "web 2.0"-i sünnitis, mis tähendab, et suurem osa andmetest on struktureerimata ja nende ristkasutamiseks peavad andmete omanikud palju vaeva nägema. „Tulekul on aga juba web 3.0, mida interneti looja Tim Berners Lee nimetas "õigeks internetiks". See on niinimetatud "semantiline veeb", mis sisaldab struktureeritud andmeid  ja mille sisust saavad aru ka arvutid," selgitas Rate.ee looja.

Korobeiniku sõnul mõjutab üha kiirenev konvergents ka andmete käsitlemist. „Kuidas tunduks tutvumisteenus, mis leiab sulle kaaslase näiteks konverentsisaalist, kus sa praegu viibid... See ei pea olema puhas dating - kui tegemist on  ärikonverentsiga, võid sa näiteks leida investori oma uue projekti jaoks... Sellised rakendused eksisteerivad juba täna," ütles Korobeinik.

Ent liiga kiire areng tähendab tema sõnul ka seda, et inimesed ei jõua läbi mõelda, mida see võib kaasa tuua. Enda kohta jagatud andmed ja fotod võivad jõuda sinna, kuhu inimene üldse ei ootagi. See on oht privaatsusele.

Samal ajal on Korobeinik veendunud, et noored ja vanad käsitlevad internetti erinevalt - kui noorte jaoks, kes on koos internetiga üles kasvanud, on see osa „päris maailmast," siis vanadele tundub see uue maailmana, kus ei kehti ühiskonna poolt peale surutud reeglid. Näitena tõi ta roppude kommentaaride kirjutamise portaalides või blogis teatamist, et kogu perekond on läinud kahenädalasele puhkusereisile.

„Varem või hiljem selgub, et teine, meie päris-maailm, pole kuhugi kadunud. Ta tervitab sind sinu esimese pimekohtingu masendavate tulemustega, kapo visiidiga või paljaks varastatud korteriga," ütles Korobeinik.

Probleemid vähenevad tema hinnangul interneti uudsuse kadudes, ent seni ei tohiks unustada, et enda väärtushinnanguid tasuks samamoodi rakendada nii päriselus kui internetis.