Eesti Päevaleht märgib, et täna esitab haiglate liit meditsiinitöötajatele uue miinimumtunnipalga pakkumise, mis jääb ilmselt streigiks valmistujate nõudmistest allapoole. Sotsiaalminister Jaak Aab on teinud ettepaneku kaaluda järgmise kahe aasta jooksul meditsiinitöötajate miinimumtunnipalga 20-protsendist tõstmist.

SL Õhtuleht toob välja sotsiaalministri ja streikijate vastuolulised väited. Sotsiaalminister Jaak Aab väitis neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et perearstid streigis osaleda ei saa. See väide ajab naerma nii arstide liidu peasekretäri Katrin Rehemaa kui ka perearstide seltsi juhatuse esimehe Madis Tiigi. "See näitab ministri ja ministeeriumiinimeste rumalust," ütles Tiik lehele. "Nad ei tea isegi seda, kuidas on üks või teine tervishoiuteenuse osutaja seotud lepinguga haigekassaga ja millised on võimalused erinevaid aktsioone korraldada." Rehemaa sõnul on perearstid teatanud lepingute peatamisest alates 17. jaanaurist Tallinnas ja alates 22. jaanaurist kogu Eestis, juhul kui tervishoiutöötajate streik ikka algab.

Äripäev soovitab oma juhtkirjas inimestel ohtralt küüslauku ja mett süüa, juua teed ja teha sporti - siis ei tule haigused kallale. "Eriti vajalik on see praegu, sest õhus on pealinna tervishoiutöötajate streik.

Tervishoiutöötajate streigiähvardus on nagu traditsiooniline uusaastatervitus - see on kõlanud vähemalt kolm aastat järjest pisut enne või pärast aasta vahetumist ehk kui käib järgmise aasta raviraha jagamine või selgub pärast seda haigekassa reservi suurus. Seekord ongi ajendiks viimane. Rahad on jagatud ja seejuures palgatõusuga arvestatud. Samuti saavad Tallinna perearstid Tallinna linnalt tänavu 56 miljonit krooni lisaraha. Aga haigekassa reserv - 641,5 miljonit - võimaldaks tervishoiutöötajate meelest suuremat palgatõusu," kirjutab leht ning soovitab tervishoiutöötajate, sotsiaalministeeriumi ja haigekassa esindajatel koos riikliku lepitajaga maha istuda ja proovida pinged rahumeelsemal viisil maandada.