SL Õhtuleht arvab, et Eestile pole soojemat ilma vajagi, sest juba praegu õitsevad kevadlilled ja laulavad rasvatihased, kes tavaliselt teevad häält märtsis.

Klimatoloog Ain Kallis seletab lehele, et umbes poolekraadine soojenemine oleks tuntav. Teadlane ütleb, et maakera keskmist temperatuuri on arvestatud aastast 1861. Sellest ajast on ilm läinud soojemaks 0,7 kraadi.

EMHI sünoptik Merike Merilaini sõnul ei ole praegu mingit talvist muutust ette näha. "Soe, tormine ja sajune. Alles kuu lõpupoolel on oodata mingisugust külmalainet," ütles ta.

Normaalsest soojem detsember on ajanud looduse segamini. Haljendavad põllud ning aedades tärganud kevadtaimed ei üllata enam kedagi. Tallinna botaanikaaias on aga suisa lillemeri.

 

Eesti Päevaleht on võtnud teise lähemise ja kirjutab, et iiveldama ajav kõhuviirus niidab praegu jalust terveid peresid. Arstide hinnangul soodustab viirustesse nakatumist pikalt püsinud soe ilm. Põhjanaabrite soomlaste juures on kiirelt leviv kõhuviirus võtnud juba epideemia mõõtmed, perearstide hinnangul ei ole asi Eestis nii tõsine, kuid nakatumise sagenemist on märgata ka siin. Kõhuviiruse esimene sümptom on tavaliselt oksendamine, millele järgneb kõhulahtisus ja palavik. Kehv enesetunne kestab keskmiselt kaks-kolm päeva ning kui üks pereliige on juba nakatunud, pole enamasti pääsu ka ülejäänutel. Patsientidele soovitatakse apteegis vabamüügil olevaid kõhulahtisuse vastaseid ravimeid, lastele tasuks igaks juhuks ka arst koju kutsuda.