Tarnast sai elav surnu spetsiaalse operatsiooni abil, mis muutis tema aju plasmaks.

Võimuliidu arendusdirektori ­Mihkel Pääsukese arvates läks operatsioon hästi. "Tarna nagu teisigi keskerakondlasi iseloomustas juba inimesena piiratud intelligents ja nälg elavate inimeste liha järele.

Seepärast ei võtnud uue eksitsentsivormiga kohanemine pikemat aega."

Pääsukese sõnul viis vastutusrikka operatsiooni läbi reformierakondlasest staažikas spordiarst Toomas Savi. "Pikki aastaid Nõukogude Liidu koondise juures stažeerinud Savil on rikkalikud kogemused zombide produtseerimisel. Näiteks Moskva olümpiamängudel 1980 võitsid need olevused NSV Liidu 80 kuldmedalist 71. Individuaalaladel olid ainsad mitte-zombi'dest võitjad kolmikhüppaja Jaak Uudmäe ja odaviskaja Dainis Kula."

Pidevalt somnambuulses unes viibiv Tarn ise enam pressiga ei suhtle ning eelistab kõnelemisele tegusid. Näiteks kägistas ta möödunud kolmapäeval surnuks Toompea puhveti turvamehe ning sõi toorelt ära viimase veel tukslevast ihust välja rebitud maksa.

Kõige rohkem on Tarna zombi'ks muutmise üle nördinud rohelised ja rahvaliitlased, sest vähemusvalitsusel pole nende arvamusest nüüd enam sooja ega külma. Esimesed süüdistavad teda kilekottide kasutamises, millesse Tarnal on kombeks pakkida oma ohvrite kehaliikmeid, teised aga põllumeeste murede suhtes külmaks jäämises.

"Tarn on külm ja jääb igavesti külmaks kõikide asjade suhtes," pareerib Pääsuke need väited. "Ta ei toeta tegelikult ju ka meie ettepanekuid, näiteks maksukoorma jätmist praegusele tasemele. Ta on lihtsalt verest ja inimlihast toituv robot, kes vajutab õigele nupule, kui saab vastava elektrilise impulsi."

Pääsuke lükkab tagasi ka opositsiooni süüdistused, et valitsusliit õhutabki Tarna kägistama ja inimverd imema. "Puldil polegi sellist nuppu," selgitas ta.

Ka võimuliidu vanemreferent Jaan Mandlik leiab, et zombi hirmuteod on üles puhutud: "Tarn polnud ka inimesena mingi kullatükk. Ta muutis oma konkurendid värdjateks, kes õhtuti Põlva kesklinnas mööduvaid lapsi oma jäsemeköntide ja karvaste eeslikõrvadega poolsurnuks ehmatasid. Huvitav, miks opositsioon siis häält ei tõstnud?"

Mandlik lisas, et turvamees, kes laseb ennast zombi'l surnuks kägistada, ei ole nagunii oma ametikohal pädev ja oleks tulnud varem või hiljem koondada. Mandlik leiab, et väited Tarna võimalike hirmutegude kohta on alusetud või tugevasti ülespuhutud. "Muidugi ei ole Tarna tühjad silmakoopad, alailma mööda lõuga alla jooksev verenire ning imiku pealuu, mida ta oma laual hoida armastab, mõnedele Toompea hellitatud prouakestele ja härrakestele meeltmööda. Aga me peame mõtlema eelkõige sellele, kuidas kriisist välja tulla, ning valitsuse säästueelarveprogrammis on tal tähtis koht. Nii suutsime tänu Tarnale ära hoida ressursimaksu ja bensiiniaktsiisi tõusu."

Mandlik lubab, et kui Eesti läheb üle eurole, topitakse pidulikul tseremoonial Tarna silmakoobastesse 1eurosed mündid.

"Meie tubli ja ustav käsutäitja ootab seda hetke sama palavalt nagu kogu eesti rahvas," kinnitab referent.