"Kinnitan, et minu südametunnistus on puhas ning olen käitunud seadusekuulekalt," kinnitas Kallakas kolmapäeva õhtul Ekspressile. "Austan igati Eesti õiguskaitseorganeid ning aitan kaasa tõe väljaselgitamisel."

Kallakas on juba viies reformierakondlane, kellele politsei on esitanud rahastamisskandaalis kahtlustuse kuriteo toimepanemises.

Kahtlustuse järgi sai Mihkelsoo Kallakaselt kõigepealt 5000 krooni Tartu pitsarestoranis La Dolce Vita. 21. detsembril 2009 kandis Mihkelsoo selle raha oma nime all Reformierakonnale.

Ülejäänud 10 000 krooni sai Mihkelsoo Tähtveres autos. Selle raha annetas mees Reformierakonnale oma nime all võrdsetes osades 31. märtsil ja 7. aprillil 2010.

Nende sündmuste ajal töötas Kallakas Reformierakonna Tartu piirkonna arendusjuhina. Muuhulgas kuulus tema ülesannete hulka valimiskampaaniate ettevalmistamine. Kallakase positsiooni näitab see, et partei Tartu organisatsiooni koosolekul istus ta linnapea Urmas Kruuse vasakul käel. Kruuse paremal käel istus ettevõtja Neinar Seli.

Tänavu nimetas Reformierakonna juhatus Kallakase partei välissekretäriks. Oma sihina nägi uus välissekretär Ida-Euroopa liberaalsetele liikumistele Eesti kogemuse viimist: "Olen veendunud, et meil on palju mida teistele anda ning teeme seda suurima hea meelega."

2010. aastal pälvis Kallakas riigikogult August Rei parlamendiuuringu stipendiumi oma magistritööga. Töös analüüsis Kallakas Eesti erakondade liikmeskonna kujunemist aastatel 1995-2009.