Reiljan palub hinnata antud foto avaldamine eetiliselt taunitavaks seoses sellega, et Reiljani näole on fotomontaaži teel joonistatud kõrbenud vere ja praetud inimliha jooned.

Fotomontaaž on kunstlik ning sellel puudub seos mistahes reaalse olukorraga, milles Villu Reiljan on kunagi olnud, ütleb Reiljan tänases pressiteates. "Seega väljendab montaaž ajalehe Postimees väljaandja seisukohta. Fotomontaažiga on Postimees pannud Villu Reiljani vägivaldsesse konteksti, mis põhjustab kannatusi nii Reiljanile kui ka ajalehelugejale, kelle hulgas on ka alaealisi," seisab teates.

Teisi huvipakkuvaid osi teatest: 

 

  • Iga lehelugeja võib panna ennast olukorda, milles tema nägu on moonutatud kõrbenud vere ja vanglatrellidega ning mõelda, milliseid tundeid see tekitab. Kahjuks esineb meie ühiskonnas liiga palju vägivalda ning juhtiv päevaleht ei tohi seda propageerida.
  • Kuigi Reiljan on avaliku elu tegelane ning erinevate emotsioonide objekt, on tal au ja väärikus, millega ei lähe kokku põhjendamatu väärtushinnang, nagu peaks ta olema kurjategijana vangistuses või nagu ta läheks vangi või nagu oleks teda elusalt praetud.
  • Puudub üldine avalik huvi, et ajalehe esikaanel avaldataks kõrbenud vere ja põletushaavadega inimese montaažpilt.
  • On raske ette kujutada põhjust, millal usaldusväärsust taotlev Eesti meediaväljaanne võiks monteerida kokku tõetruu ja ülimat vägivalda kujutava pildi.
  • Isegi, kui inimest oleks elusalt praetud, on küsitav, kas sellest inimesest pildi avaldamine teenib avalikkuse huvi informatsiooni saamiseks (mida verbaalne informatsioon ei suuda rahuldada) või teenib see spetsiifilise lugejaskonna huvi primitiivse vägivalla nägemiseks.