Millega sisustad oma päevi?
Kuse kurnamisega. Olen sellega tegelenud juba 30 aastat. Ei suuda ülemäära sellest erutudagi…
Mis on kuse kurnamine?
Siuke esmapilgul mõttetu töö. Teed mingit asja, mida sa heameelega ei teeks. Tahad teha midagi suurt ja olulist, puhast ja head, kuid pead selle asemel kogu aeg mingeid jamasid klaarima.
Inimesed küsivad, kui hädas Kilk siis on?
Mis tähendab hädas? Ma saan hädast lahti! Mul on olnud hoopis teine loogika. Olen nagu loll olnud: võtnud oma voodi eest Pärsia vaibad ja viinud need Antoniuse hotelli ja Ammende villasse (mis mõlemad kuuluvad Kilgile -T.T). Enam ei vii! Niikuinii ei oska inimesed seda hinnata. Kurat, mingi asi on nihkes. 1990ndatel oli ettevõtlus hoogne. Nüüd on sellega võrreldes olukord kotijooksu ja takistusjooksu vahepealne — nii palju tõkkeid on teel ees! Täna (möödunud neljapäeval — T.T) rääkisin 
Arnold Kimberiga
, ta oli leivaliidu juhataja. Ta ütles, et kaks aastat tagasi algatatud kriminaalasi (mis algatati leivatootjate kartelli uurimiseks -T.T) ei ole ikka veel lõpetatud. Ajakirjanik küsis temalt toona, et kui jahu on kallinenud 30 protsenti ja suhkur 40 protsenti, kui palju siis leib kallineb? Ta ütles 10-15 protsenti — selle avalduse peale kriminaalasi algatatigi. Maailmas on avaldatud kõige rumalamate kurjategijate edetabeleid. Keegi röövis panka ja tõmbas taskust koos relvaga letile välja oma visiitkaardi. Aga Kimber lööks tema koha üle! Ta tegi pressiteate, mis oli samal ajal ka kuriteoteade ja kuritegu! Relvastatud politseinikud käisid ja otsisid leivaliidu ja ka meie Pere kontori läbi. Kimberil otsiti kodu läbi. Kas saab olla nii lolle inimesi, kes ei tule selle peale, et kui leiva toorme hinnad kallinevad, kallineb ka leib? Ja siis öeldakse, et küll on tore olla ettevõtja.  Ütle mulle nüüd, Toivo, milline täie mõistuse juures inimene säilitaks senise entusiasmi? Paneb vägisi mõtlema, äkki sobiks mulle mõni muu amet paremini.
Kuidas Kilgi arvates kogu maailm eesotsas ebapädevate ametnikega eesotsas tema vastu töötab? Kuidas Eesti kapital hääbub? Mitu miljonäri on Kilgi firmade juhtide hulgast tulnud? Mida tahab ärimees edasi teha?