Hotelli vali hoolikalt

Õnneks on Eesti suuremate reisikorraldajate hotellivalik üsna mitmekesine. Pakutakse nii kallimaid ja parema infrastruktuuriga hotelle kui ka majutust vähem pretensioonikatele klientidele.

Samuti ei tohiks unustada söögiplaani valikut. Sellised lühendid nagu AI, HB, UAI on ingliskeelsed tähised variantidest „kõik hinnas”, „poolpansion” ja „vägagi kõik hinnas”. Soovitan reisibüroost uurida, millised on võimalikud variandid teie hotellis ja mida need endas sisaldavad. See on eriti tähtis väikelastega reisijaile, sest paremates hotellides on olemas ka lastemenüü.

Türgi, Hispaania ja Egiptus endiselt populaarsed

Tähtis moment on ka sihtkoha valikul. Eestlaste seas on enim populaarsust võitnud kevadsuvised reisid Türki, kus hinna ja kvaliteedi suhe on väga hästi paigas. Paljudes Türgi hotellides on olemas spetsiaalsed peretoad, kuhu mahub kahe täiskasvanuga kuni neli last. Neis on ka lastele mõeldud tegevusalad, nagu liumäed, lastebasseinid, miniklubid. Rahvusvahelise reisikorraldaja TEZ Tour kodulehelt näeb majutusasutuste kohta ka arvamusi ja soovitusi.

Talvise sihtkohana on väga menukad Egiptuse kuurordid Sharm el Sheikh ja Hurghada. Ka seal minnakse üsnagi sama teed nagu Türgis. Oluline, et lennusõit oleks mõlema sihtkoha puhul talutava pikkusega ka lastele. Tallinna-Antalya lennuaeg on kõigest neli tundi. Egiptusesse lennatakse küll veidi kauem, pisut üle viie tunni, kuid see-eest on otsereiside eeliseks see, et Tallinnas istutakse lennukisse ning ilma igasuguste sekelduste ja ümberistumisteta ollakse mõne tunniga sihtkohas.

Perega reisimise sihtkohaks julgen soovitada ka Tenerifet, mis on põnev saar Kanaari saarestikus. Saarel on palju huvitavat tegevust nii lastele kui ka täiskasvanuile: veepargid, loomapargid jpm. Tenerife hotellivalikus on pakkuda nn apartementhotelle – kööginurgaga ühe- või mitmetoalisi numbritube. Eriti mugav perele, kes soovib reisi jooksul ise süüa valmistada.

Selleks et hinnas kokku hoida, ei pea tingimata madalamate tärnidega hotellis peatuma või veel hullem – viimase hetke pakkumist ootama. See osutub tavaliselt pettumuseks kõigile. Juhtub harva, et viimasel hetkel veel mõni rahuldav hotell müügis on. Sellised pakkumised on mõeldud pigem vähem pretensioonikatele reisijatele ja seiklushimulistele noortele, kelle huvi on sihtkohta omal käel avastada, kuid samas mingitki kindlat ööbimiskohta omada.

Kokkuhoiu mõttes soovitan planeerida reisi juba varakult. Kõige parem on osta see hooaja alguses, kui kehtivad nn varase tellija soodustused. Saate valida endale sobiva sihtkoha ja hotelli ning maksate tavahinnast kuni 25 protsenti vähem. Lihtne arvutus näitab, et sel juhul on tegu piltlikult öeldes neli reisijat kolme reisija hinnaga. Kindlasti ei tohiks unustada ka kindlustust, sest teatavasti on juhus pime ning reeglina tabab õnnetus just siis, kui seljatagune kindel ei ole. Veel soovitan valida kindla ja usaldusväärse reisikorraldaja, et kõik sujuks tõrgeteta ja puhkus oleks tõeline nauding nii lastele kui ka vanematele.

Kauged sihtkohad, nagu Tai ja Dominikaani Vabariik, on lastega reisijate hulgas samuti populaarsust võitmas. Sportlikumad pered koolitavad oma võsukesi Austria suusareisidel. Neid reise planeerides tuleb eelarve ja logistika hoopis põhjalikumalt läbi analüüsida. Kui aga plaan kindel, siis varase tellija soodustusega on siingi võimalik kokku hoida.