“Su peenis on veits viltu, aga mulle meeldib see ikkagi, ära põe!” kuulutas eestlaste Tervise Arengu Instituudi suguhaiguste vastane kampaania. Usuringkonnad said pahaseks, tarbijakaitse sekkus ja instituut tõmbas kampaaniale pidurit. “Ma olen UHKE Eesti üle,” kuulutab Reformierakond tänavatel. Vihast keevaid või ilkuvaid kommentaare paiskavad kõik, kes pole oravapartei usku. Ühesõnaga, elu on lill nii siin- kui sealpool ookeani. Või kas ikka on?

Eesti Ekspress avaldas sisevalimiste skandaali järel oravapartei sisevalimistel e-hääletanud inimeste nimekirja. Oh seda pahandust, mis lahti läks. “Seoses Reformierakonda kuulumisega olen saanud kritiseerivaid ütlusi kui ebaausa erakonna liige,” pahandas üks reformierakondlasest proua. Ta leidis oma nime loetelust ja kartis, et ka tuttavad näevad.

Saan proua murest aru – erakondlastele vaadatakse üha enam viltu. Üks tuttav rääkis kunagi loo oma tuttavast, kes kohtus õhtusöögil meeldiva härraga. Üks asi viis teiseni ja nii nad veetsidki öö koos. Mees oli igati meeldiv, aga järgmisel päeval leidis naine uue sõbra nime guugeldades, et tegu on aktiivse erakondlasega. Sümpaatse, kuid erakondlasest mehe kõnesid ta enam vastu ei võtnud.
Pole siis midagi imestada ega pahandada, kui erakondlik kuuluvus maha vaikitakse. Aga see pole ju õige. Erakondlased peaksid olema uhked. Neid on nii palju. Ja neid juhib eksimatu mees. Aga kui nende kuulumine avalikuks saab, siis teevad nad kohkunud näo. “Sattusin parteisse kogemata!” või “Ma pole seal juba aastaid midagi teinud!”.

Olge enda üle uhked, reformierakondlased. Olge uhked nagu Brasiilia prostituudid, kes tähistasid 2. juunil reklaamikampaaniaga rahvusvahelist prostituutide päeva. Prostituudid peavad kuidagi elatist teenima ja teenivad seda oma kehaga. See pole ju häbiasi, see on tänapäeva karm elu. Ka teie elu on suur võitlus. Kummitempliks (muide, kumm on seks) või käetõstjaks olemine pole põhjus häbenemiseks. Te ikkagi olete ju suures erakonnas, ehkki sisevalimistel valetatakse ja arutelu asemel valitseb erakonnas üks ja õige arvamus. Ka teie peate ju kuidagi tänases Eestis leiva lauale tooma, mõnel teist on peregi toita. See pole häbiasi, vaid olgem ikka uhked. Uhked Eesti üle.
Ja kõik pahandajad. Võtke õppust HIV-ennetuseks tehtud reklaamikampaaniast. Mõne inimese peenis on viltu, teine kuulub erakonda – ärge vihake teistsuguseid.