Kuigi keskkonnaminister kinnitas eelmisel nädalal Delfile, et ei tema ise ega ministri abikaasa pole teinud Autorollo eest makseid, siis riigikogu kantselei kinnitusel ei ole võimalik tavalisel inimesel tänavalt riigikogu arvuteid kasutada.

"Riigikogu kantselei arvutite kasutamiseks peab olema teada konkreetse kasutaja nimi ja parool. Ilma seda teadmata ei ole võimalik arvutit kasutada. Oma kasutajanime ja paroolidega on võimalik sisse logida erinevatesse arvutitesse," teatas riigikogu pressitalitus Delfile.

Samuti lisati, et kõigil töötajatel on olemas küll oma arvuti, aga samas saab oma kasutajanime ja parooliga sisse ka koosolekuruumi arvutitesse, koolitusklassi arvutitesse ehk arvuti ei võrdu 100 protsenti ühe kasutajaga ja kõigi kasutajate profiili failid ei asu konkreetses arvutis, neid hoitakse mujal serverites. Lisaks on majas ka mõned konkreetsed külaliste arvutid, sealhulgas pressitoas, kus on võimalik kasutada internetti.

Peale selle, et võõral inimesel pole võimalik riigikogu arvutit kasutada, ei ole riigikogu esindajate sõnul alust ka väidetel, et maksete tegemiseks võidi kasutada sülearvutit, kuna majas on olemas küll wifi-võrk, ent sellel on teine IP-aadress, kui arvutitel, millelt tehti Autorollo konto alt makseid.

Hoolimata sellest, et võõras väidetavalt parlamendi arvutitele ligi ei pääse, ei ole riigikogu pressitalituse väitel võimalik aga kindlaks teha, kes ja milliselt arvutilt 2010. aastal Autorolloga seotud maksed tegi. "Kogu arvutiliiklus küll logitakse, kuid logisid hoitakse alles üks aasta ning ka logidest ei selgu üheselt, kes on olnud arvuti taga," teatas pressitalitus.

Prokuratuur alustas mullu 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamatajätmise tunnustel. Kriminaalasi on Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse menetluses.

Autorollo dokumentide kohaselt on Roman Moiseev saanud firmast kaks miljonit krooni sularahas laenuks. Moiseev eitab, et on selle laenu saanud ja teatas, et laenulepingu sõlmimise ajal oli ta Venemaal ja tal polnud isegi kehtivat Eesti viisat. Laenulepingul pole tema sõnul tema allkiri.

Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu esitati kohtusse ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises.

Nii Keit Pentus-Rosimannus kui tema abikaasa on kõiki süüdistusi eitanud.