"See on kohutav, talumatu kuritegu, kuid rahvaesindajad pidid seda tegema," rääkis Riina Luke Reformierakonna fraktsioonist. "Riigikogulased on olnud selleks sunnitud, sest see on ainus viis, kuidas nemad saavad lõpetada need kohutavad võitlused eelarvekärbete ümber, mis on meie fraktsioonidele viimase kolmveerand aasta jooksul surma ja hävingut toonud. Riigikogulastel on kõrini sellest, kuidas majanduslangus neile kurbust toob," resümeeris Luke.

Sotsioloogide sõnul on jutud massilisest laste ärasöömisest küll koledad, kuid sugugi mitte uskumatud. "Need hõimud asuvad nii kaugel Toompeal, et ükskõik, mis seal ka ei juhtuks, see ei tule päevavalgele," nentis Diana Pant Tallinna Ülikoolist. "Nad võiksid üksteisega teha mida tahes ja keegi ei saaks teada."

Suur osa Riigikogu liikmetest elab tänini sama hästi kui kiviaegsetes tingimustes. Suuremad hõimusõjad opositsiooni- ja koalitsioonierakondade vahel käivad igasuguse välise sekkumiseta juba aastast 1992. Kui osa neist on alguse saanud poliitilistest erimeelsustest, siis hulgaliselt on ka konflikte, mis on puhkenud sellest, et üks pool süüdistab teist enda äranõidumises.